/ Life & Style / Fii optimista!

Fii optimista!

Cum sa devii mai optimista
Laura Dumitriu on 05/03/2014 - 3:07 pm in Life & Style

Este deosebit de  important sa incercam sa gasim un echilibru al emotiilor care ne domina zilnic. Frica si indoiala consecvente conduc de obicei spre pesimism, iar acesta va poate influenta viata mai mult decat va imaginati. A fi pesimist inseamna a avea o gandire negativa, nu inseamna a fi realist. Pesimismul iti intuneca judecata. Astfel vei pierde diferite oportunitati in viata, nu vei fi capabila sa-ti rezolvi cu adevarat problemele si mai important, unii specialisti afirma ca pesimismul va poate influenta negativ starea sanatatii.

Optimismul este o atitudine mentala, este capacitatea de a privi pozitiv situatiile si evenimentele. Daca ne lasam dominati de aceasta stare de bine, vom fi mai sanatosi, mai fericiti si mai impliniti. A fi optimist inseamna a vedea mereu partea buna a lucrurilor, a accepta cu incredere si cu zambetul pe buze tot ce iti ofera viata.

Cum sa devii mai optimista? Este mai usor decat pare. Urmeaza pasii urmatori si incearca sa iti schimbi viziunea asupra vietii, imbratisand experientele pe care ti le poate oferi fiecare noua zi:

  1. Crezi ca lumea toata e impotriva ta si ca esti o ghinionista? Ai auzit de proverbul „Norocul ti-l faci singur”? Este cat se poate de adevarat. Noi insine suntem responsabili de modul in care manevram situatiile si evenimentele care se petrec in viata noastra. O perspectiva pozitiva vine cu o minte mai limpede.
  2. Nu ramane ancorata in trecut. Nu il poti schimba, insa prezentul este in mainile tale, iar de acesta depinde viitorul. Imbratiseaza clipa de fata cu o atitudine pozitiva. Invata din greseli, risca, spera, chiar daca uneori lucrurile nu vor iesi asa cum iti doresti. A fi optimista nu inseamna a privi viata in roz, ci a fi capabila de a vedea mereu partea plina a paharului.
  3. Foloseste cat mai multe propozitii afirmative, motivatoare. Astfel te vei incarca de energie pozitiva. Incetul cu incetul vei incepe sa crezi cu adevarat ca ceea ce spui se va implini, iar legea atractiei va lucra in favoarea ta.
  4. Aminteste-ti cat de scurta e viata si cate surprize te asteapta. Nu ocoli micile lucruri care te fac fericita: o plimbare in parc, discutiile cu prietena ta cea mai buna, sa mergi la shopping, sa asculti melodia preferata, orice placere minora este mai importanta decat crezi.  

Nimeni nu spune sa fii optimista peste masura, doar sa fii constienta de faptul ca a fi pesimista te costa timp, timp in care nu indeplinesti nimic. Imbratiseaza viata si profita din plin de tot ce iti ofera. Fii optimista si cu siguranta soarele va rasari pe strada ta.


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->