Filme după romanele lui Catherine Cookson

Uneori ne dorim să mai vedem şi alt gen de filme decât acelea recente de prin cinematografe, decât acelea contemporane nouă, despre aceeaşi perioadă de timp în care trăim. Şi cui nu-i plac filmele de epocă? Am descoperit întâmplător filme după romanele unei autoare despre care nu ştiam, Catherine Cookson.

Ea a trăit între 1906-1998, în Anglia, iar romanele ei s-au aflat în topul vânzărilor. Asemenea personajelor ei, a avut o viaţă grea: a fost fiica nelegitimă a unei mame alcoolice, a trăit alături de mama sa şi familia acesteia crezând că ele două sunt de fapt surori, iar tatăl ei a fost identificat de cercetători literari – el a fost un jucător din Lancashire. Cadrul romanelor sale a fost inspirat de regiunea din South Tyneside, unde şi-a trăit anii tinereţii în sărăcie.

Unul din cele mai puternice filme după scrierile sale este seria The Mallens. Această cuprinde mai multe părţi: The Mallen Streak, The Mallen Girls, The Mallen Secret şi The Mallen Curse. E vorba de istoria unei familii, dominate de Thomas Mallen, care are şi fii nelegitimi, cu o şuviţă albă genetică prin care pot fi recunoscuţi.

E vorba de decăderea unei familii, care pierde o casă bogată, precum şi de tot felul de nenorociri – aşa-numitul blestem Mallen. Poveşti de dragoste adesea tragice… Alte filme ne prezintă Anglia de demult a celor săraci, cu problemele lor: The Man Who Cried, The Girl, Tilly, The Dwelling Place, şi multe altele.

Filmele ne invită să citim şi romanele, să pătrundem şi mai adânc în această lume cu intrigi extreme de actuale chiar şi în zilele noastre.

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends