Unele articole fac diferenţa între kaki şi sharon, altele spun că ar fi unul şi acelaşi fruct. Despre acest fruct se spune că ar mai fi găsit sub denumirile: măr asiatic, măr chinezesc, Japanese Persimmon, curmal japonez. I se mai spune şi fructul zeilor, de la numele lui ştiinţific Diospyros.
Kaki ar fi originar din China, ar avea formă ovală, pe când sharon ar fi rotund, originar din Israel (cultivat pe câmpia Sharon) şi ar fi de fapt kaki de calitate superioară.
Ambele fructe sunt bune pentru inimă, combaterea problemelor de vedere, osteoporozei, întărirea sistemului imunitar, pentru prevenirea îmbătrânirii celulare, pentru alungarea oboselii. Reduc hipertensiunea şi problemele cu ficatul. Ajută în momentele de mahmureală, eliminând alcoolul din sânge. Ajută şi la problemele cu tenul.
Un fruct kaki se spune că echivalează ca nivel al vitaminei C cu 2-3 portocale, deci ajută organismul în lupta cu răceala şi gripa.
Sunt bogate în glucoză, vitamina C, calciu, fosfor, fier şi magneziu. Uscate, frunzele de sharon sunt folosite în prepararea ceaiului verde.