Gasirea unui job după vârsta 45 de ani

Recenta pierdere a locului de muncă nu constituie un parametru de catalogare a activităţii tale, ci un nou început, fie în acelaţi domeniu în care ai lucrat fie în altul total diferit. Frustrarea şi deznădejdea trebuie înlocuite cu entuziasmul şi optimismul, altfel şansele de a-ţi găsi un nou loc de muncă sau de a te adapta vor fi foarte mici.

CV-ul şi scrisoare de intenţie trebuie formulate într-o manieră cât mai modernă, evitând exprimările învechite. Trebuie de asemenea evitate păreri personale despre nedreptăţile de care ai beneficiat la ultimul loc de muncă. În primul rând trebuie să explici cât mai clar şi concis ce anume ai făcut şi cu ce ai contribuit la locul de muncă anterior.

Angajatorii pot fi reticenţi în privinţa vârstei, dar dacă pui accent în CV pe realizările tale, respectiv, pregătirea, training-urile, chiar şi activităţile de voluntariat, cu siguranţă aceste aspecte nu vor trece neobservate.

Încearcă să fii o persoană flexibilă. Este destul de greu după o anumită vârstă să te tot readaptezi la domenii diferite, dar acest lucru nu poate decât să îţi prindă bine. Este posibil să nu ai un singur loc de muncă toată viaţa, aşa că nu rămâne legat doar de un anumit domeniu în care ai lucrat.

Abordează de timpuriu şi alte domenii, chiar şi numai la nivel de hobby, pentru că te va ajuta să fii descurcăreţ în orice situaţie.

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends