Harissa și limonadă pentru zile călduroase de vară

Harissa sau harisi este o prăjitură cu specific oriental extraordinar de simplu de gătit și foarte gustoasă. Este perfectă în zilele calde de vară alături de un pahar de limonadă cu multă mentă. Atenție, a nu se confunda cu pasta de ardei iute de origine tunisiană cu același nume.

Ingrediente:
1 cană de iaurt natural
1 pachet de unt, topit
3 căni de gris (măsurate cu o cană de 300 ml)
2 plicuri praf de copt
1/2 cană zahar
migdale
coajă de lămâie
nucă de cocos

Sirop:
2 căni de apă
2 căni de zahăr
Sucul de la 2 lămâi

Mod de preparare:
Praful de copt se amestecă cu iaurtul pentru ca volumul conținutului să se dubleze. Acest lucru se va întâmpla într-un timp scurt de la amestec 3 – 4 minute maxim.

Untul care se topește se amestecă cu grișul peste care se adaugă conținutul de iaurt cu praf de copt, zahărul și coaja de lămâie.

Apoi se toarnă amestecul într-o tavă de yena unsă cu unt. Cu un cuțit se trasează pătrățele, punând-se pe fiecare cate o migdală însă deasemenea puteți pune și alune, miez de nucă sau fructe confiate. Se lasă la copt 45 de minute.

Siropul se prepară amestecând apa cu zahărul și zeama de lămâie, apoi se pune la fiert timp de 10 minute lasându-se apoi la răcit.

Siropul se toarnă peste prăjitura abia scoasă din cuptor, se toarnă toată cantitatea deoarece va fi absorbit rapid, se pudrează harissa cu nucă de cocos și se lasă la răcit aproximativ 30 de minute.

Se servește cu un pahar de limonadă cu gheață alături.

Poftă bună!

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends