Hercules

Al doilea film produs şi lansat de Paramount Pictures a ajuns şi în cinematografele din România, dupa îndelungi asteptări. După filmul „The legend of Hercules”, anul 2014 a venit cu un nume mai simplu „Hercules” ,dar cu actori mai „complicaţi”.

Regizat de Brett Ratner, „Hercules“ îi are în distribuţie pe Dwayne „The Rock“ Johnson în rolul semizeului Hercule din Grecia antică, însă transformat în om simplu; topmodelul şi iubita lui Cristiano Ronaldo, Irina Shyak (Megara), Ian McShane (Amphiaraus), Rufus Sewell (Autolycus), Ingrid Bolsø Berdal (Atalanta), Joseph Fiennes (Regele Eurystheus), Joe Anderson (Phineus), Peter Mullan (Sitacles), Aksel Hennie (Tydeus) şi John Hurt (Cotys).

Criticii au privit filmul bazat pe romanul grafic „Hercules: The Tharacian Wars“, cu opinii diverse, oferindu-i şanse de reuşită de maxim 70% iar site-ul IMDb la notat cu 7,2.

Subiectul filmului este demn de anul în care a fost creat, iar Hercule modern este un mercenar care mereu triumfă în luptele corp la corp. Punându-se în slujba celor bogaţi, alături de cei 5 camarazi ai săi, porneşte spre vechea Grecie.

Subiectul ia amploare atunci când conducatorul Traciei şi frumoasa sa fiică apelează la reputaţia lui Hercules pentru a învinge un sălbatic commandant militar. Zis si făcut: o luptă câştigată, o răsplată în aur egală cu greutatea fiecăruia. Dar el trebuie să redevină eroul de altă dată şi să se ridice la nivelul propriei legende, poate din acest motiv filosofia imperativă a filmului este: „«Nu sta pur şi simplu, omoară pe cineva!”( exprimată perfect de Autolycus (Rufus Sewell) atunci când strigă, fără a se adresa cuiva ).

Această peliculă grandios organizată, are un fir epic distractiv şi o aventură de modă veche, în care fiul lui Zeus apare la dimensiunea unui om normal, lucru nemaiîntâlnit într-un alt film cu acest personaj,lucru datorat regretatului autor Steve Moore, creator al unei serii de cinci benzi desenate, „Hercules: The Thracian Wars“, În doar 90 de minute, filmul este de multe ori greoi şi modest iar starul Dwayne Johnson reuşeşte să ucidă legiuni întregi de luptători fără a fi sadic folosind o violenţă redusă .

Filmul a iscat si mici neplaceri printre stelele din prima parte, cum ar fi actorul Kevin Sorbo devenit celebru pentru rolul din serialul „Hercule: Călătorii legendare“.

Foarte deranjat de faptul că nu a primit un rol în această peliculă, Sorbo, starul anilor 1990, declară : „A nu mă include în distribuţia filmului este ca şi cum ai scoate «business» din «showbusiness». Am încercat să iau legătura cu regizorul, dar nu am înţeles motivele pentru care nu m-a inclus.

Nu ştiu dacă are legătură cu politica sau cu personalitatea lui. Nu a putut să mă distribuie într-un rol cât de mic? Publicul s-ar fi bucurat de acest lucru.”

Cu toate imaginile sale memorabile, cum au fost apreciate de către critici, “Hercules” vă aşteaptă să îl urmăriţi.Un erou de legendă nu trebuie lăsat să aştepte!

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends