Hoața de cărți (The Book Thief)

Doamnelor și domnișoarelor, doresc să vă prezint în cele ce urmează, o scurtă recenzie a filmului “Hoața de cărți”, care, pe mine m-a impresionat profund.

Filmul aduce în prim plan povestea lui Liesel Meminger, care, în ciuda celor petrecute în viața ei, ajunge să impresioneze prin curajul și forța ei de a face față evenimentelor negative.

Abandonată de mamă, rămasă fără frate după ce acesta moare în brațele mamei, în drumul spre noua familie, Liesel Meminger, descoperă dragostea de carte alături de tatăl ei adoptiv, Hans Hubermann.

Rudy Steiner, băiatul care a plăcut-o din prima clipă în care a zărit-o, care a dorit să o sărute, însă acest lucru nu s-a întâmplat decât atunci când Rudy avea să moară din cauza unui bombardament aerian pe strada lor, denumită strada Raiului, i-a fost alături lui Liesel Meminger mereu, până la moarte.

Soția primarului a fost un alt suflet cald, care a îndemnat-o pe Liesel spre cunoaștere, dându-i voie să citească cărți din biblioteca ei, alături de ea.

O altă persoană importantă din viața fetei a fost și Max, un tânăr evreu, pe care familia ei adoptivă, împreună cu ea, l-au ascuns în beciul casei, pentru a nu fi prins de germani și exterminat. Acesta a îndemnat-o pe Liesel să își scrie propria poveste, dându-i un jurnal gol, pe care ea avea să îl umple cu propriile ei cuvinte.

Filmul începe și se termină cu Îngerul Morții, care ajunge la sfârșit, să îi ia pe toți, remarcând că este bântuit de oameni.

Un film impresionant, pentru cei cu sufletul sensibil. Un film de viață care ne pune pe gânduri și care, după părerea mea, ne face să ne dorim să devenim mai buni, mai umani. Ne îndeamnă totodată spre cunoaștere, spre citit.

Dragele mele vă recomand din tot sufletul acest film superb, care mie mi-a ajuns la inimă. Sper să vă placă și vouă cât mi-a plăcut mie.

2 Comments
  1. Cand am vazut prima data posterul filmului nu eram sigur daca o sa-mi placa. Dupa ce am citit acest review-ul m-am si hotarat sa vad filmul. Nota 10 !

    • 🙂 ma bucur ca am reusit sa iti starnesc interesul cu review-ul meu și ca te-am facut sa iti doresti sa te uiti la film. 🙂

Dati un raspuns

Fashion & Trends