Ieşirile şi excursiile

Studiile de natură medicală au indicat o considerabilă îmbunătăţire a stării de sănătate prin practicarea turismului.Cum se poate acest lucru? Ei bine, excursiile şi plimbările în aer liber favorizează considerabil eliminarea toxinelor din corp şi ajută la îmbunătăţirea capacităţii corpului de regenerare după efort.

Lăsând la o parte turismul medical, din care nu lipsesc tratamentele termice, băile cu nămol, tratamentele la saline şi alte locaţii naturale de recuperare, trebuie să punem tot mai mult preţ pe ieşirile ocazionale în aer liber, mersul la pescuit, la înot, la munte, dormitul în aer liber, mersul pe bicicletă şi alte activităţi asemănătoare.

Aceste activităţi sunt recomandate cu predominanţă persoanelor care nu desfăşoară activităţi de teren, adică acelora dintre dumneavoastră care vă exercitaţi meseria sau ocupaţia zilnică într-un spaţiu închis ca biroul sau în medii în care nivelul toxicităţii este peste cel normal.

Medicii recomandă schimbări ocazionale de mediu, plimbări chiar neplanificate dacă se poate pentru relaxarea organismului, evadarea în spaţiile deschise (preferabil nu urbane, parcurile fiind şi ele nelipsite de poluare) constituind cea mai bună soluţie pentru reducerea factorilor externi nocivi pentru organism şi destinderea intelectuală faţă de rutina cotidiană.

Desigur nu sunt de neglijat nici excursiile care au scop de vizită cum ar fi muzeele, oraşele străine sau alte locaţii, însă este de preferat ca atunci când optăm pentru o mică escapadă în aer liber să ne ferim de oraşe, cel puţin de cele puternic urbanizate.

Există totuşi şi locaţii urbane mai puţin poluate, cum ar fi cele care au păstrat o parte din aerul de cetate medievală. Acelea se găsesc de obicei în apropierea pădurilor şi munţilor, deci sunt o opţiune benefică.

S-a constatat faptul că persoanele care adoptă un program de odihnă bazat pe somn adecvat şi activităţi recreative în aer liber în mod repetat, au posibilitatea de a-şi regenera mai repede bateriile, decât persoanele care petrec tot timpul în acelaşi spaţiu în care lucrează în mod obşnuit.

iesirile in aer liber si sanatatea

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends