If I stay (Dacă aș rămâne) 2014

Personajul central al filmului este Mia, o tânără timidă de 17 ani, pasionată de violoncel din clasa a III-a. Părinții tinerei împărtășesc dragostea pentru muzică, însă nu pentru cea clasică, ci pentru cea rock. Tatăl Miei, Denny, un om foarte sociabil, a fost toboșar într-o trupă rock, după care renunță la o carieră în muzică pentru a deveni profesor de engleză.

Mama Miei, Kat, o femeie frumoasă și inteligentă lucrează part-time în domeniul turismului și full-time ca mamă a doi copii. Fratele mai mic al Miei, Teddy, se aseamănă mai mult cu părinții săi decât sora lui atât la fizic, cât și la comportament.

La școală, în timpul repetițiilor la violoncel, Mia este urmărită de un tânăr chipeș, pe nume Adam, care face parte dintr-o trupă rock. Acesta se îndrăgostește de ea din prima clipă când o vede și o aude cântând la violoncel.

Povestea lor pornește de la o invitație la un concert simfonic unde se produce apropierea dintre ei, iar de acum înainte cei doi vor avea parte de o relație amoroasă frumoasă, romantică, plină de aventuri, pasiuni, neînțelegeri și drame.

Conflictul major dintre cei doi tineri este faptul că Mia își dorește să studieze violoncelul la Juilliard, o prestigioasă universitate din New York, iar Adam, pentru a nu o pierde pe Mia, își dorește ca aceasta să meargă cu el în Portland unde studiază, locuiește și are concerte cu trupa lui rock.

Acest conflict va deveni neînsemnat atunci când Adam va afla că Mia, împreună cu părinții și cu fratele ei mai mic Teddy au fost implicați într-un accident rutier foarte grav. În urma accidentului părinții și fratele Miei mor, iar în interiorul ei se dă o luptă între viață și moarte.

Spiritul ei se desprinde de corp și îi poate observa pe toți cei de lângă ea, mai ales pe Adam, care este mereu alături de ea. La un moment dat, vede o lumina puternică unde vrea să pătrundă, însă se oprește din drumul ei atunci când aude muzică clasică.

Adam, iubitul ei, stă lângă ea în permanență, îi compune chiar și o melodie și vorbește cu ea, spunându-i să nu plece de lângă el. Mia îl ascultă și decide în cele din urmă să se trezească, chiar dacă nu îi va fi ușor fără familia ei alături.

Ea decide astfel să trăiască pentru iubire, cel mai frumos și pur sentiment.

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends