În România s-a născut o nouă scriitoare!

„Bere și pantofi cu toc” de Bianca Tămaș.

Am cunoscut-o pe scriitoarea acestei cărți în prima zi de facultate. Eram piedută, abia mă transferasem de la o universitate la alta și nu știam cu ce să încep noul an… Bianca a fost prima care m-a ajutat să mă integrez într-o lume absolut nouă pentru mine atunci.

Avea un breton colorat, cu verde și galben, dacă nu mă înșel și aceasta mi-a atras cel mai mult atenția. Deodată cum am văzut-o, mi-am zis: „Dacă are un breton colorat, înseamnă că este o fire artistică. Dacă e o fire artistică, nu pot să nu mă înțeleg bine cu ea. O să mă apropii ușor.”

Foarte repede am aflat că Bianca a scris o carte. Am citit-o și m-am îndrăgostit de felul în care mintea ei ocolește lumea reală, dar țintește direct în suflet. Stilul ei mi-a amintit foarte mult de Mihail Bulgakov și de „Maestrul și Margareta”, pentru că anume fantezia și sfidarea totală a realității sunt culorile cu care Bianca pictează în ceea ce numim noi suflet.

La cei 21 de ani, Bianca și-a pus un scop: să schimbe lumea prin cuvinte. Anul acesta, Bianca Tămaș a lansat a doua carte a sa, care poartă denumirea de „Bere și pantofi cu toc”. Acest volum vine în continuarea primului, „Când cerul era pe sfârșite”.

Noua sa creație m-a cucerit prin ideea principală, care leagă toate acele proze mici într-un tot întreg. „Se pare că îngerii au reușit, în sfârșit, să vândă Raiul. Când Dumnezeu a plecat în acea călătorie de afaceri, a crezut că ei sunt suficient de responsabili. Dar se pare că nu erau. Papilele lor gustative au învățat ce e puterea și astfel au început războaiele.” În jurul acestui peisaj sumbru dansează cele 46 de proze poetice care te fac să vezi mai bine sufletul nostru, al oamenilor și a celor „cu cicatrici în loc de aripi”, care „își târăsc picioarele obosite spre casă.”

“Bere și pantofi cu toc” este un volum de meditații despre viață, moarte, îngeri, oameni, suflete și dragoste. Este un moment de respiro pentru cei care încă sunt în căutarea răspunsurilor. Iar scriitoarea…

Scriitoarea este una dintre cele deosebite persoane pe care le-am întâlnit în ultimul an și sper ca frica ei de a rămâne fără cuvinte să nu evadeze niciodată din subconștient în realitate.

bianca tamas-bere si pantofi cu toc

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends