Îndemn la lectură

Dragele mele, astăzi m-am gândit să vă propun câteva titluri de cărți pe care le puteți citi în timpul liber.

Sunt romane clasice, cu povești de dragoste și de viață care râmân nemuritoare. Pe mine m-au impresionat și mi-au plăcut mult, de aceea vi le recomand cu multă căldură.

Mândrie și prejudecată de Jane Austen

Mândrie și prejudecată de Jane Austen, un roman care vă va stârni râsul și curiozitatea, care vă va ține cu sufletul la gură datorită acțiunii ample și a numeroaselor personaje. Veți descoperi o frumoasă poveste de dragoste, mai atipică, deoarece se concretizează abia la sfârșitul cărții. Nu vreau să divulg mai multe pentru a parcurge singure filele acestei cărți minunate.

La răscruce de vânturi de Emily Bronte

La răscruce de vânturi de Emily Bronte expune povestea de dragoste dintre Heathcliff și Catherine. Iubirea dintre ei nu este înțeleasă de către cei din jurul lor deoarece nu se dorește ca ei să fie împreună (Heathcliff este sărac și adus în casa unde stă Catherine de către tatăl ei, domnul Earnshaw). Pentru a afla mai multe vă invit la lectură.

Portretul unei doamne de Henry James

Portretul unei doamne de Henry James o are în prim plan pe Isabel Archer, o femeie independentă, care dorește să își facă propria avere. Astfel ea refuză doi bărbați (Lordul Warburton și Caspar Goodwood, dintre care ultimul o urmează în drumul ei, din Europa până în America). În final se mărită cu un bărbat care nu o iubește și care îi ia și averea. În romanul său. Henry James, dezvăluie inima și sufletul unei femei a cărui destin îi este luat din propriile ei mâini.

Femei îndrăgostite de D.H.Lawrence

Femei îndrăgostite de D.H.Lawrence are ca personaje centrale două surori (Ursula și Gudrun Brangwen) care își caută fericirea în brațele iubiților lor, Rupert Birkin și Gerald, fiul unui magnat industrial.

Lawrence critică în romanul său societatea modernă a sec. 20 și valorile ei moderne.

Sper că v-am stârnit curiozitatea și interesul :). Spor la lectură vă doresc.

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends