/ Diverse / Indurerare

Indurerare

durere
Adelina Noghe on 09/04/2014 - 10:03 pm in Diverse

 Cum s-o numi sentimentul acela cand sufletul nu mai poate respira, cand inima nu mai bate cu aceeaşi putere,când gândul nu se mai astâmpără din atâta alergat,când buzele nu mai pot rosti nici măcar un cuvant,când mâinile tremură şi sunt reci ca un gheţar,cand picioarele nu te mai pot purta nicăieri?

    Cum se numeste  momentul acela în care eşti singur şi nu ai cu cine să vorbeşti,pentru că nimeni din jurul tău nu poate înţelege sensul spuselor tale,când ei nu te pot privi în ochi atunci cand aceştia aruncă lacrimi de durere,pentru că nu i-a cutreierat niciodată acea trăire?Când toţi din jur sunt cei mai buni si cei mai zâmbitori,iar tu te simţi un mic gândac ce stă să fie strivit sub orice talpă?

   Cum se numeşte,omule, momentul tău de tristeţe? Cum faci de intri mereu în ghearele lui? Cum faci să treci de el? Cum gandeşti să nu mai apară?

 Sentimentul se numeşte”îndurerare”. Fiecare îl cunoaşte,însă în forme diferite.Unii au norocul de a-l privi în ochi rar şi scurt, alţii nu mai pot scăpa de el. Unii parcă îl atrag înspre ei. Aceştia nu fac altceva decat să caute durerea pretutindeni, şi nici nu le ia mult timp să o găsească,pentru că se plimbă în sufletele tuturor.Alţii îl îmbrăţişează din întamplare şi cum vine, aşa pleacă.

   Cum s-o numi omul acela care nu are nicio problemă şi care nu plânge niciodată,care nu iubeşte de frica suferinţei,care nu spune nimic pentru că spusele lui  au grai necunoscut?Oare există un astfel de om? Ce ar fi dacă am deveni toţi mai nepăsători şi mai reci cu cei din jur,care nu  merită atenţia noastră?Cum ar fi dacă ar exista mai multă comunicare între oameni,mai multă protecţie faţă de cei dragi,mai multă sinceritate şi  căldură? Cum ar fi dacă nu ar mai exista răutate,duşmănie şi invidie?

  Nu ar fi o lume roz,dar ar fi o lume mai bună. O lume în care nu s-ar mai plânge toţi,zi de zi,de atâta neînţelegere,tristeţe şi infidelităţi.O lume în care fiecare ar cutreiera mai vioi şi mai optimist pe potecile vieţii.O lume a oamenilor şi atât,nu a oamenilor-roboţi.


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->