Întrebuințări ale bicarbonatului de sodiu pentru frumusețe

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient excelent nu doar în bucătărie, ci și pentru a ne înfrumuseța. Mai jos vă voi expune câteva dintre felurile în care poate fi folosit pentru îngrijirea noastră personală.

1. Albește dinții și împrospătează respirația

Pentru a vă albi dinții în mod natural puteți încerca bicarbonatul de sodiu. Tot ce trebuie să faceți este să îl umeziți puțin cu apă și îl folosiți ca o pastă pe periuța de dinți. Nu trebuie să îl folosiți decât o dată pe săptămână pentru că este abraziv și poate afecta smalțul dinților. Acesta va îndepărta tartrul și petele.

Pentru o respirație proaspătă folosiți bicarbonatul de sodiu. Puneți într-o jumătate de pahar cu apă o linguriță de bicarbonat, iar cu soluția rezultată vă clătiți gura și veți avea astfel o respirație proaspătă.

2. Bun exfoliant

Pentru a ne menține tenul curat și pentru a ne catifela pielea, dar și pentru a ne restabili PH-ul neutru, putem folosi bicarbonatul de sodiu ca un scrub, amestecându-l în prealabil cu suc de lămâie.

3. Îndepărtează acneea

Pentru a îndepărta nesuferitele coșuri este recomandat să folosim o pastă de bicarbonat de sodiu care va usca coșurile și va calma inflamația.

4. Lasă pielea curată și catifelată

Amestecat cu apă și săpun bicarbonatul de sodiu curăță și catifelează pielea. Mai mult decât atât, pentru neutralizarea mirosurilor neplăcute de pe mâini, precum mirosul de ceapă sau usturoi, de la prepararea mâncărurilor, se recomandă folosirea bicarbonatului de sodiu.

5. Menține pielea hidratată

Pune în apa pregătită pentru a face baie, o jumătate de ceașcă de bicarbonat de sodiu, pentru a înlătura mirosul de transpirație, a neutraliza acizii pielii și a degresa pielea. Pielea ta va fi hidratată și curată.

6. Redă strălucire părului

Pentru un păr mătăsos și plin de strălucire se recomandă folosirea bicarbonatului de sodiu pe păr doar o dată pe lună pentru a nu afecta PH-ul.

7. Bun deodorant

Pentru a face un deodorant care se poate aplica cu o pensulă sau cu mâna trebuie să se amestece patru linguri de bicarbonat de sodiu cu zece picături de ulei esențial. Deodorantul obținut trebuie aplicat de 3 ori pe zi, nu conține chimicale, elimină transpirația și mirosurile neplăcute.

8. Curăță și lustruiește unghiile

Pentru unghii curate și lustruite, înainte de a vă face manichiura și pedichiura, frecați-vă unghiile cu o perie pe care ați pus o pastă din o parte apă și trei părți bicarbonat.

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends