/ How To / Învăţarea limbilor străine astăzi

Învăţarea limbilor străine astăzi

invata o limba straina
Ana Drobot on 16/10/2014 - 7:28 pm in How To

O călătorie cu autobuzul într-o zi de toamnă… Vezi pe toţi ceilalţi călători cu smartphone-ul sau cu tableta în mână, butonând de zor. Câte critici nu se aduc tehnologiei, că devenim dependenţi de ea, că e periculoasă că iradiază, că ne pierdem vremea făcând nimic pe Facebook. Şi totuşi… Ne face să ne simţim mai bine pe un drum plictisitor cu autobuzul pe şosea când peisajul e numai câmpie. Arunci o privire câteva minute şi poţi spune că te-ai uitat şi pe geam.

Atâtea lucruri facem repetitive pe smartphone, butonând. De ce nu am folosi asta în folosul nostru? O limbă străină se învaţă şi ea prin exerciţii repetitive… De exemplu, eu am intrat pe youtube şi am căutat clipuri unde se învaţă limba rusă. Alfabetul şi câteva expresii uzuale.

Mai multe persoane, unele vorbitori nativi, prezintă alfabetul şi expresii de care ai nevoie în diverse situaţii ca turist. Învăţând o limba străină vezi lumea altfel. Până atunci nu dădeai atenţie unor aspecte care compun de fapt existenţa. Formule de salut, formule folosite la cumpărături, în discuţii de tipul ce mai faci? Eu bine, tu? Din ce ţară eşti, la bancă, la doctor etc etc.

Entuziasmul profesorilor de pe youtube te face să îţi doreşti să aprofundezi limba străină. Vezi mai multe persoane cu mai multe stiluri de a aborda alfabetul sau expresiile uzuale. Cu timpul reţii anumite formulări şi chiar alfabetul devine citibil, urmărind mai multe clipuri unde îţi sunt prezentate anumite litere în cuvinte şi citite.

În timpul zilei apoi te urmăresc unele formulări în limba rusă. Repetiţia e mama învăţăturii, se spune. Avem totul la dispoziţie astăzi pentru a învăţa orice limbă.

Mai e nevoie de motivaţie, se spune. Asta reuşesc profesorii în clasă. Asta pot reuşi şi pe youtube… Mai lipseşte ceva? Poate doar colegii? Sau nu e neapărat nevoie de ei?


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->