Lentile de contact vs ochelari

Acum câteva zile am fost la un control oftamologic deoarece am început ușor-ușor să nu mai focalizez bine. în trecut am mai fost la un control și mi-au spus sa port ochelari cu sticlă goală deoarece am mișcat un pic ochiul la aparat.

Bineînțeles ca nu i-am purtat decat vreo luna jumate hai 2. În timp lucrurile au luat o întorsătură urâtă. De vreo 3 luni am început să nu mai focalizez bine de la distanță, cum am spus mai sus. Am crezut ca e ceva de moment și că poate fi din cauza stresului dar, surpriză, nu a fost așa.

Ochelarii nu imi plac, nu m-aș vedea purtând ochelari prefer lentilele. Ochelarii sunt pentru persoanele care nu sunt atât de active (nu că eu aș fii o persoană foarte activă). Prefer lentilele din mai multe puncte de vedere. Ele sunt făcute special dintr-un material adecvat, și mai mult de jumătate sunt făcute din apă.

Dacă respecți normele de igienă, timpul de purtare şi timpul de înlocuire, nu ai probleme. După părerea mea lentilele sunt pentru persoanele active și care sunt foarte organizate și răbdătoare. Ele reprezintă o responsabilitate destul de mare deoarece trebuiesc curățate, dezinfectate etc…

Nu este indicat să purtăm lentilele mai mult de o luna deoarece le tot punem, le dăm jos, le frecăm în mână, se uzează iar în timp prind foarte multi microbi și se poate ajunge la alte danganale, infecții etc..

În opinia mea cel mai ok ar fi să purtați lentile transparente (în caz că aveți probleme cu vederea și nu este doar un moft) deoarece până la urmă rolul lor este să nu se vadă că aveți probleme cu vederea, deci este un plus pentru lentile.

Nu prefer lentilele pentru că am un complex din cauza ochelarilor, nu am așa ceva pentru că până la urmă vederea mea este în joc, nu îmi este rușine dar vreau pe cât posibil să ascund problemele de vedere. Momentan nu port nici lentile nici ochelari, mai aștept un pic, sunt tare curioasă să văd cu ce mă aleg, pentru ca doctora a încercat să o convingă pe mama că ochelarii sunt mai buni, corectează mai repede vederea și alte lucruri de genul.

Lentilele corectează la fel de bine daca nu chiar mai bine (părerea mea). Acum să vedem, dacă nu mă aleg cu lentile în cel mai rau caz voi cumpăra ochelari Ray Ban. Good luck me.

3 Comments
 1. In cazul lentilelor vad mai multe dezavantaje decat avantaje. Sa luam un exemplu practic: esti pe strada, bate vantu si iti da praf in ochi (lentile) si daca mai esti si intr-un parc unde nu ai la indemana o toaleta cu apa curenta cum procedezi? La o simpla plimbare de 30 minute prin parc ai fi mirata cate depuneri apar si pe ochelari, dar mai ales pe lentile care sunt in permanent umede. Ai vazut de asemenea pe monitorul calculatorului cat praf se depune, gandeste-te ca lentilele fiind umede tot timpul, absorb praf cel putin dublu. Cei care folosesc intens calculatorul, tableta, smartphone sau petrec multe ore la televizor mai bine se obisnuiesc de la inceput cu ochelarii pentru ca numai prin minune isi mai corecteaza vederea, din contra creste dioptria.

  • Eu am si ochelari si lentile de contact. Exista lentile de contact de purtat si ziua si noaptea insa eu am zis ca nu are rost sa le port si cand dorm si mi-am luat numai de zi. Acasa stau cu ochelarii si cand merg undeva imi pun lentilele. E adevarat, e foarte importanta igiena. Si da, daca intra un firicel de praf in ochi cand porti lentilele te chinuie. Altfel e ok.

   • Reply
    Alexandra Beatrice 04/05/2015 at 6:56 am

    La asta ma gandeam si eu, momentan vreau sa-mi cumpar lentile apoi ochelari dar doar in casa sa-i port. Astazi ma duc la control si ma rog sa n-am dioptrii mari.

Dati un raspuns

Fashion & Trends