Leşini când ţi se ia sânge?

Poate fi vorba de o somatizare a anxietăţii, spune psihologul Radu Botezat-Antonescu. În plus, “Psihologic, inconştient, pot fi multe cauze ale acestei frici (cel mai probabil din copilărie).”

Ce se poate face? Simplu, vine sfatul psihologului, să acceptăm că aceasta e reacţia noastră, să informăm pe cea/cel care ne ia sânge de reacţie, şi să stăm întinşi pe pat în timp ce ni se ia sânge.

Potrivit altor teorii psihologice, leşinul în acest caz e un răspuns foarte normal la sentimentul de frică, e o reacţie pe care o avem în mod automat pentru a ne autoproteja.

Fizic vorbind, când tensiunea scade, creierul nu mai primeşte suficient sânge. Prin leşin, se aduce sângele la creier. Dacă nu primeşte suficient sânge, creierul poate suferi pagube serioase.

Motivele leşinului pot fi fobia de ace, sau fobia de a vedea sânge. Dar, la rândul ei, fobia de a vedea sânge are un rol autoprotector. Dacă vedem sânge, sunt şanse mari să fie al nostru.

Răspunsul automat şi sănătos de a leşina vine odată cu o uşoară scădere a tensiunii. Dacă se întâmplă să sângerăm noi înşine, prin scăderea tensiunii la vederea sângelui, vom sângera mai puţin, şi sângele se va coagula mai repede.

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends