/ Diverse / Lucruri care ne fac viaţa mai frumoasă-Cafeaua

Lucruri care ne fac viaţa mai frumoasă-Cafeaua

coffee-butterfly-cup
Diana Vlaicu on 15/05/2014 - 2:29 pm in Diverse

Lucrurile mărunte ne fac să ne simţim extraordinar. De exemplu,o ceaşcă fierbinte de cafea . Bineînteles, la momentul potrivit. Când ieşi în oraş cu prietenele sau dimineaţa când prima aromă pe care o recunoşti este cea a cafelei .

Cafeaua reprezintă elixirul ce ne ţine în mişcare cât e ziua de lungă. "Boabele magice" au o istorie veche de mai bine de 1 000 de ani, în care boabele de cafea au trecut prin multe etape: de la alimentul cel mai vindecător ajungând la cafeaua pe care o savurăm zi de zi .

Boabele de cafea au fost exportate prima dată din Etiopa în Yemen.

Negustorii cultivau boabele de cafea în ţinuturile lor. În 1554 a fost deschis primul magazin de cafea în Istambul neavând foarte mult succes. În secolul al XII-lea Biserica Ortodoxă Etiopeană a interzis cafeaua din cauza unui ordin instituit în 1532 .

Lăsând istoria deoparte,în zilele noastre, cafeaua este binevenită oricând şi cu siguranţă nimeni nu o va "interzice". Oricât de suparată sau fericită eşti o cană de cafea mereu te va bine dispune.

                         "  În definitiv, cafeaua este amară, un gust dintr-o lume interzisă si periculoasă."                      (Diane Ackerman)


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->