Macarons – un trend actual în arta desertului

Cine încă nu le-a gustat, cu siguranţă ar spune că sunt paste. De fapt, nu trebuie să confundăm celebrele macaroane italieneşti cu “macarons”-urile dulci şi colorate, care se pare că ar avea origini franţuzeşti.

Macarons este un desert ingenios asemănător biscuiţilor cu cremă, format din două căpăcele de biscuit crocante pe bază de făină de migdale, dar foarte moi, lipite fie prin dulceaţă, fie printr-o cremă pe bază de unt, fie printr-un ganache.

Acest desert, deşi nu are tăria ciocolatei ca şi gust, este un produs de cofetărie extrem de apreciat pentru aromele subtile, dar mai ales pentru varietatea culorilor.

Acesta este şi unul dintre motivele principale pentru care, şi la noi, macarons a început să cunoască o popularitate tot mai mare, nu numai la evenimentele înaltei societăţi, dar şi în cadrul candy-bar-urilor specifice petrecerilor aniversare sau a celor de nunţi.

Macarons completează cel mai bine cromatica acestor evenimente, putând fi realizate pe comandă în funcţie de solicitările clientului.

Cele mai apreciate palete ale acestui desert sunt chiar cele inspirate de aromele lor de bază – crem (migdale), albastru neutru (afine), sepia (caramel), umbră arsă (ciocolată), alb (cocos), galben pal (miere), galben pai (lămâie), oranj (portocală), verde (fistic), roz pal (trandafir), alb ivoriu (vanilie).

Dacă v-am făcut poftă numai prin varietatea de culori, vă invit să degustaţi şi să admiraţi frumoasele combinaţii cromatice ale acestui desert versatil.

Să aveţi poftă bună!

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends