/ Hair & Makeup / Machiajul mineral: de ce?

Machiajul mineral: de ce?

machiaj mineral
Ana Drobot on 06/05/2016 - 10:12 am in Hair & Makeup

În primul rând, de ce am folosi machiaj mineral?

Pentru că e făcut numai din ingrediente anorganice. Asta înseamnă că are un termen de valabilitate foarte mare, aproape nelimitat. Reţine însă: evită umezeala.

Pentru că e praf uscat, nu este un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor. Mai mult, conţine foarte puţine ingrediente, şi toate naturale.

Fondul de ten mineral de la theallnaturalface, spre exemplu, conţine doar 5 ingrediente: mica, dioxid de titaniu, dioxid de zinc, boron şi alţi oxizi pentru culoare. Nu îl simţi pe faţă.

E uşor şi dacă te atingi pe faţă cu mâna vei simţi piele, nu praf. Rezistă şi acoperă foarte bine, sunt foarte pigmentate, mai ales dacă sunt aplicate cu o bază, se aplică foarte repede.

Mai există şi primer mineral, sub formă de pudră, plus finishing powder, care conţine un derivat de silicon şi maschează ridurile fine şi porii dilatati şi, în funcţie de ingrediente, poate oferi tenului un aspect radiant.
Există şi blush mineral, fond de ten lichid mineral, gloss şi ruj mineral!

Cum aplici fardurile minerale?

Poţi aplica fondul de ten mineral cu 3 tipuri de pensule: buffer brush, kabuki sau flat kabuki. Pensulele flat kabuki şi buffer se vor folosi pentru o acoperire foarte mare, aproape opacă. Pensula kabuki, pentru o acoperire medie.

Fondul de ten se aplică uscat, dar şi “ud”. Cum? Pui puţin într-o farfurioară, plus 2-3 picături de Visine; faci o pastă, şi astfel obţii cel mai heavy duty concealer!

La fel procedezi cu fardurile minerale mai sidefate. Ele pot fi aplicate ude – vor avea un efect metalic. Fardurile minerale mate ude pot fi folosite drept tuş.

Pentru aplicarea pigmentilor: ai neapărat nevoie de o flat shader brush. E cea mai bună pentru că, pigmenţii, fiind pulbere, trebuie presaţi mai întâi pe pleoapă şi apoi blenduiti.

Cu o pensulă de fard normală, pufoasă, te vei umple de praf pe obraji. În rest, poţi folosi orice alte pensule foloseşti de obicei – crease brush, blending brush…

Iată site-uri de unde se pot comanda cosmetice minerale, inclusiv mostre: http://www.purelycosmetics.com/


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->