Machiajul: strictul necesar

Dacă ne uităm la makeup gurus pe bloguri, youtube şi facebook pentru a învăţa secrete pentru un machiaj cât mai reuşit sau pentru a vedea cum se folosesc anumite produse ajungem şi în momentul în care le admirăm colecţiile care le ocupă sertăraşe întregi. Colecţii de vis pentru oricine, cât mai bine sortate.

Pentru folosirea colecţiilor impresionante se organizează tot felul de provocări între bloggeriţe pentru a se “sprijini” în terminarea unor produse aproape de expirare înainte de cumpărarea unora noi. O adevărată lume, aceste comunităţi, vei gândi, odată ce devii interesată să înveţi să creezi un anumit machiaj şi vei fi nevoită să intri în contact cu astfel de bloggeriţe.

Recent se discută şi în cazul lor despre ceea ce se numeşte în psihologie “hoarding”, adică adunarea multor obiecte la un loc, care nu sunt însă folosite şi care ocupă inutil spaţiul ajungându-se până la afectarea condiţiilor de viaţă în cameră sau întreagă casă.

Nu este nevoie ca fiecare să ajungă aici. Se dau şi explicaţii pentru colecţiile impresionante ale unor beauty guru: dacă lucrează în domeniu, primesc o mulţime de produse cadou. În plus, dacă sunt pasionate de domeniul beauty, e necesar să fie informate şi uneori sunt şi plătite pentru “reviews” – un fel de recenzii în care îşi spun părerea despre anumite produse pe care le şi încearcă.

Dacă se vorbeşte despre colecţii impresionante de produse de machiaj, se vorbeşte şi despre strictul necesar. De ce este în primul rând nevoie pentru a începe o “colecţie” mică? De:

– O bază de machiaj (primer), recomandată de make-up artişti pentru păstrarea prospeţimii machiajului. Acesta se aplică după crema hidratantă.

– Concealer – pentru a ascunde imperfecţiunile, micile semne de pe piele sau cearcănele.

– Fondul de ten – se recomandă folosirea în locurile unde nuanţa pielii este neuniformă sau decolorată. Nu trebuie folosit neapărat pe toată faţa.

– Pudra – pentru a fixa machiajul şi pentru a scăpa de luciul pielii.

– Dacă până acum nici nu am fi început parcă un machiaj cum ne aşteptam cu adevărat, fiind vorba doar de o pregătire, de acum urmează produsele la care ne aşteptăm: rimelul, blush-ul, rujul, eyeliner-ul, şi, bineînţeles, fardurile de pleoape. Pentru fardurile de pleoape ni se recomandă ca strict necesar o trusă în culori neutre, însă în care să existe şi culori care să definească look-ul. Adică să existe un beige neutru sau taupé pentru strălucire şi apoi o nuanţă medie precum un maro cald sau gri pentru a adăuga umbre şi adâncime machiajului. Se spune că pentru zi cele mai bune culori pentru machiajul ochilor sunt cele în câteva nuanţe mai închise decât nuanţa naturală a pielii.

– Nu în ultimul rând se recomandă un set de pensule. Doar nu vedem makeup artiştii folosind aplicatoarele mici cu bureţei care vin cu trusele.

Tot în strictul necesar intră, bineînţeles, urmărirea unor tutoriale youtube şi sfaturi de pe bloguri.

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends