/ Fashion & Trends / Marsala – culoarea anului 2015

Marsala – culoarea anului 2015

marsala fashion
Dumitrescu Madalina on 26/02/2015 - 1:35 pm in Fashion & Trends

Anul 2015 aduce cu sine o nouă cromatică în materie de modă, stil şi design. Marsala – este vorba de culoarea anului, care de această dată ne surprinde cu o denumire efervescentă şi totodată încărcată cu o eleganţă nobilă.

Marsala este o nuanţă de roşu pământiu sau de roşu „burgundy”, deosebit de delicat şi de elegant, indiferent că este purtat ca şi culoare de bază sau doar ca accent.

Aceasta emană căldură şi subtilitate, fiind potrivită atât bărbaţilor cât şi femeilor. Denumirea acestei culori este dată de oraşul italian din extremitatea Siciliei, oraş cunoscut mai ales pentru exportul de vinuri.

Marsala este o culoare care îşi găseşte cu uşurinţă traducerea în orice circumstanţă – frumuseţe, modă, design interior, dar şi industrial. Simbolistica acestei culori se înscrie în categoriile mediului boem, a regiunii marocane, a decorului temperat sau care se doreşte a fi temperat printr-o notă mai sobră.

Experţii au păreri împărţite legate de mesajul acestei culori. O parte dintre aceştia se manifestă favorabil faţă de notorietatea culorii în mod special în sfera accesoriilor, pe când alţii o cataloghează ca pe o culoare fadă, fără vreo calitate aparte de a pune în valoare o piesă sau un decor.

În materie de asortări, recomandăm alinierea culorii Marsala cu griuri colorate fine, umbre arse, auriu şi diferite tonuri de turqoise.


3 POST COMMENT

Dati un raspuns

3 Comments
 • 26/02/2015
  ignat adriana

  Draga mea coleguta :), mi-ai luat-o inainte cu scrierea si aparitia acestui articol, intrucat si eu am avut in plan sa scriu despre marsala-culoarea anului curent. Felicitari draga mea ! Spor la cat mai multe articole.

  ignat adriana
  Reply
  • 28/02/2015

   Multumesc pentru apreciere, draga coleguta, dar nu cred ca este vreo problema daca scriem amandoua despre acelasi subiect, atata timp cat aducem in discutie fiecare alte detalii. :) Spor si tie!

   Madalina Ionela Dumitrescu
   Reply
   • 09/03/2015
    adriana

    Nu, categoric nu cred ca este, dar cel mai bine e ca lucrurile sa fie diversificate, asa ca, cu cat mai multe articole, de diferite feluri, cu atat mai bine. :)

    adriana
    Reply
-->