/ Bio & Sanatate / Motive pentru care ar trebui SĂ TE LAȘI DE FUMAT

Motive pentru care ar trebui SĂ TE LAȘI DE FUMAT

renunta la fumat
Szentgyorgyi Csilla on 09/04/2014 - 12:58 pm in Bio & Sanatate

1.Calitatea vieții

După doar 48 ore de la fumarea ultimei țigări, îți vei recăpăta simțul mirosului și al gustului adevărat și vei scăpa de mirosul neplăcut al hainelor tale.

2. Sănătatea

Poate vei citi încă o dată ceea ce e scris mare și clar chiar și pe cutia de țigări. FUMATUL UCIDE! Plus nu uita de cuvintele CANCER SI INFARCT . Cei care au scris aceste lucruri pe pachetul de țigări nu au scris degeaba. Gândește-te de 2 ori înainte să aprinzi țigara.

Salvează-te !!!

3.Energie

După 2 săptămâni după ce te lași de fumat, te vei simți mult mai energic(ă) și mai plină de viață. Nu vei obosi așa de tare după un efort fizic, așa  cum oboseai când fumai.

4. Familia și prietenii

Bănuiesc că știți că fumatul are efecte negative atât pentru fumător, cât și pentru cei din jur.Mai mult decât atât, fumătorul pasiv ar putea fi într-un pericol și mai mare decât fumătorul activ. Gândiți-vă  măcar la cei din jur, dacă nu vă gândiți la sănătatea voastră.

5. Look-ul

Uită-te în oglindă! Efectele  negative  ale fumatului se vor vedea în timp la dinți, unghii,degete, și chiar și la ten. Vrei să te ,,îngălbenești,, ??? Nu cred :-p

6. Banii

Ai calculat vreodată cât cheltuiești pe  țigări? Ți-e și frică să faci calcule, pentru că știi va ieși o sumă exagerată. Îți sfătuiesc să scoți repede o foaie de hârtie și să începi să calculezi aproximativ câți bani ai dat pe ,,minunatul,, tău viciu.  Dacă nici motivul financiar nu te-a convins, we have a problem :-p

Vă sugerez și câteva soluții :

  1. Lăsați-vă deodată. Nu vă păcăliți cu faptul că astăzi fumați doar 2 țigări, mâine una, și poimâine nu mai fumați. Luați-vă viața în piept și renunțați la fumat de pe o zi pe alta. E cea mai sigură soluție.

  2. Stabilește-ți o zi în care să te lași de fumat. Așa vei fi mult mai determinat.

  3. Scrie pe o hârtie toate efectele negative  ale  țigării și totodată scrie care sunt motivele pentru care te-ai hotărât să te lași.

  4. Roagă-ți prietenii și familia să te ajute  la renunțarea fumatului. Vei avea mai multă motivație.

  5. Încearcă să nu mergi în locuri pline de fum, astfel nu o să-ți fie poftă de țigară.

  6. Nu există nu pot. Există doar nu vreau, ceea ce e cu totul altceva. E nevoie de multă ambiție.

Sper că v-am convins să renunțați cât mai curând.


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->