Motive pentru care merită să ții un jurnal personal

Motive pentru care merită să ții un jurnal personal

Jurnalul nu este un obiect, este un loc. Este un loc unde te întorci de fiecare dată când vrei să retrăiești ceva, când vrei să-ți amintești cât de bine sau cât de rău ți-a fost cândva. Eu sunt la al 5-lea jurnal acum. Primul am început să-l țin undeva prin clasa a 4-a. Unul dintre miturile despre jurnal este că acesta ar trebui să fie schimbat la un an, adică un carnet=un an din viața ta. Nu este așa. Adevărul este că nu ai cum să scrii în fiecare zi, odată vii târziu acasă, odată n-ai chef, altă dată stai bolnavă 4 zile și nu te ridici din pat…Jurnalul nu trebuie să fie neapărat o cronică, acesta trebuie să fie ca un album cu fotografii, unde cele mai importante evenimente din viața ta sunt scrise atunci când au avut loc.

Niciodată să nu te bazezi pe memorie. Aceasta este înșelătoare. Ceea ce ți se pare astăzi atât de important încât ești sigură că nu vei uita asta niciodată, peste un an poate să fie la fel de relevant ca faptul că ai scăpat niște sare pe jos. Dar, acel moment a făcut parte din tine, te-a marcat atunci și trebuie să fixezi undeva toate aceste emoții, ca să vezi peste un timp cum te-ai schimbat. Dacă nu ai și nu ai avut niciodată un jurnal, cuvintele mele s-ar putea să ți se pară niște pălăvrăgeli fără sens, dar nici nu-ți imaginezi cât de uimită ai putea fi, observând schimbările care au loc cu tine, pagină după pagină. În plus, urmărindu-le, le poți ține sub control. Uneori, nu ne place cine suntem, nu suntem de acord cu ceea în ce ne transformăm. Jurnalul este cel care te va ajuta să vezi cum ai fost cândva și cum ești acum, ca să știi dacă merită să mai mergi pe acest drum sau mai bine să faci dreapta și să fugi cât te țin picioarele.

Dar, și mai multe dintre amintirile pe care le vei întipări acolo îți vor stârni zâmbetul. Sunt unele momente când vrei să fii numai cu tine, când nimic nu mai are importanță înafară de ceea ce înseamnă „EU”. Având în față propriile trăiri, pierderi, victorii, dezamăgiri, te vei simți mai vie ca niciodată.

Jurnalul este o terapie recomandată de mulți psihologi. De exemplu, dacă suferi de depresie și explozii de pesimism, psihologii sfătuiesc să scrii în fiecare zi într-un carnet 4 sau 5 lucruri bune care s-au întâmplat sau care le-ai făcut în acea zi. Aceasta îți ia și mai puțin timp, pentru că nu explici nimic, doar enumeri. La sfârșitul fiecărei săptămâni te uiți peste aceste punctulețe și, cu timpul, te ridici înapoi pe picioare, uiți de depresie și alte chestii negative din care credeai că nu vei mai ieși niciodată.

O femeie are nevoie de un jurnal. Prea multe emoții se adună în sufletul tău și trebuie să le structurezi, să le scrii undeva ca să scapi de grija lor. Nu le mai ține pe toate în tine, aceasta te epuizează. Du-te acum și cumpără-ți un carnet de la orice librărie și scrie în el tot ce simți astăzi, în acest moment. Și…ai grijă cum îl ascunzi. Good Luck! 🙂

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends