/ Diverse / Munca pe brânci – de ce nu/da?

Munca pe brânci – de ce nu/da?

munca pe brânci
Dumitrescu Madalina on 27/03/2014 - 10:10 am in Diverse

A munci foarte, foarte mult nu înseamnă în mod automat că veţi avea o carieră de succes sau că succesul va veni mult mai repede pentru că aveţi posibilitatea de a fii remarcate. Există motive bine întemeiate pentru care se stabileşte un număr maxim de ore muncite pe săptămână, respectiv posibilitatea de a avea un concediu plătit.

Mai jos punem în discuţie câteva motive pentru care nu ar trebui să munciţi până la epuizare.

munciţi până la epuizare

1. ­Sănătatea este prima afectată de numărul mare de ore muncite pe zi. În cazul unei persoane tinere, oboseala şi afecţiunile latente nu se simt atât de mult, însă cu timpul, problemele de sănătate îşi vor face apariţia poate chiar mai devreme decât vă aşteptaţi. Nu neglijaţi somnul, pauzele de masă, programul de îngrijire personală şi de sport, dar, mai presus de toate, trataţi totul cu calm, nu vă stresaţi, pentru că din pricina stresului sarcinilor de făcut la locul de muncă puteţi ajunge la colaps.

2. Creativitatea se poate diminua, dacă nu vă permiteţi şi perioade de repaos sau pentru dedicarea diverselor hobby-uri, care să vă alunge gândurile de la rutina zilnică.

3. Eficienţa muncii este dată nu de cantitatea de sarcinilor pe care le îndepliniţi, ci mai mult de calitatea acestora, respectiv de soluţiile pe care le abordaţi pentru a ajunge la rezultatele scontate.

Eficienţa muncii

4. Munca în echipă nu trebuie neglijată mai ales dacă locul de muncă o cere. Delegarea colegilor pentru rezolvarea anumitor sarcini, vă poate decongestiona programul încărcat şi puteţi pleca acasă la aceleaşi ore, şi nu mai târziu. Asumarea tuturor sarcinilor, în vreme ce colegii au un program lejer şi nu se prea obosesc muncind poate fi un indicator că şi voi aveţi o problemă – încrederea în ceilalţi.

5. Posibilitatea de promovare nu poate avea loc în condiţiile în care vă ia de două ori mai mult timp pentru a vă duce la bun sfârşit sarcinile săptămânale de la locul de muncă. Superiorii nu vă vor da votul de încredere până ce nu dovediţi echilibru în realizarea activităţilor de serviciu în timpul alocat.

Ţinând cont de aceste aspecte vă puteţi, nu numai îmbunătăţi calitatea muncii prestate, dar vă veţi putea bucura de satisfacţiile acesteia şi în afara locului de muncă.

îmbunătăţi calitatea muncii prestate


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->