National Emergency Services Museum – un rival al celebrului Madame Tussaud?

Un muzeu care nu se află pe toate ghidurile şi nici pe toate traseele turistice este National Emergency Services Museum din oraşul englez Sheffield. Este vorba de un muzeu al poliţiei şi pompierilor.

La intrare te întâmpină un manechin poliţist stând la biroul său. Celulele infractorilor sunt şi ele foarte realiste. Te poţi plimba prin ele. Asta am văzut prima dată după o motocicletă de poliţie imediat ce am cumpărat biletele.

Să nu uităm de focul de şemineu care te întâmpină ca în epocile de demult aşteptând să vină cineva să cumperi bilete să vizitezi muzeul. Poţi ieşi în curte şi te plimbi printre maşini ale pompierilor din multe epoci. În unele din ele stau manechine în uniforme. De aceea ai impresia că e chiar mai bine ca la Madame Tussaud! Dai şi de scene de salvare tot cu manechine, cu muzică de demult, cu incendii simulate.

La etaj din nou uniforme puse pe manechine, maşinuţe ale poliţiei şi motociclete, micuţe puse în spatele unor vitrine cu sticlă. Ai parte şi de o călătorie prin istoria incendiilor din Anglia, privind nişte afişe unde se află inclusiv binecunoscutul Great Fire of London. Pe hol se află inclusiv un stâlp pe care coboară pompierii!

Foarte realist şi frumos aranjat! Când zici că ai văzut tot ce se putea şi că nimic nu te mai surprinde, iată că dai de un trenuleţ în miniatură pe zona gării din Sheffield, cu tot felul de maşini ale pompierilor inclusiv trăsuri de demult! 

Un muzeu care te lasă după vizită cu mult respect pentru pompierii şi poliţiştii din Sheffield. Şi îţi mai aminteşti zâmbind de deţinutul dintr-o celulă, manechin desigur, întins pe un pat al celulei sale, sforăind!

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends