Notiţele de mână versus cele pe laptop

Trăim într-o lume ce tinde spre tehnologizarea absolută, iar acest lucru se vede chiar în felul în care scriem – de mână sau tastat. Scrisul la tastatură ne permite să realizăm numeroase activităţi pe care în mod normal nu le-am putea face, precum accesatul informaţiilor, în vreme ce scrisul de mână este ceva mai restrictiv.

Studiile recente au demonstrat că cei care aleg să îşi ia notiţe pe laptop, într-adevăr scriu mai mult decât cei care notează de mână. Cu toate acestea, cei din urmă au tendinţa de a reţine mai mult informaţia.

Persoanele care iau notiţe pe laptop sunt nevoiţi să realizeze doar două procese simultan : să asculte şi să noteze, în vreme ce cei care notează de mână au posibilitatea de a sintetiza şi reţine informaţia auzită. Creierul este astfel mult mai bine angrenat în procesul de comprehensiune, iar informaţia este mai bine percepută.

O altă problemă în ceea ce priveşte notarea pe laptop este cea a distragerii atenţiei datorită celorlate programe care pot rula, de exemplu notificările e-mail-urilor, sau mesajele instant de pe facebook. Specialiştii recomandă notaţiile de mână în defavoarea celor tastate, respectiv scrierea fără prescurtări pentru a aevita denaturarea limbii sau a vocabularului.

Pentru evitarea problemelor musculare datorate scrisului, este bine să avem la îndemână o minge pentru stres, prin care să putem relaxa muşchii degetelor. Ca şi scrisul în Microsoft Word, putem scrie în diferite moduri pentru a putea reţine eficient informaţia – înclinat, îngroşat, mai mic, mai mare, subliniat şi, de ce nu, colorat.

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends