/ Psihologie / Nu înțelegi bărbații? Nici nu trebuie!

Nu înțelegi bărbații? Nici nu trebuie!

nu intelegi barbatii
Nelly Șargu on 21/07/2014 - 3:21 pm in Psihologie

Anul acesta am luat o decizie: nu mai încerc să înțeleg bărbații.

Cu siguranță nu o dată te-ai întrebat “De ce face așa? De ce mi-a zis asta, dar face cu totul invers? De ce face promisiuni și nu se ține de ele? De ce să nu-mi zică verde în față ce se întamplă?” Mai sunt încă câteva sute de întrebări de genul acesta. Răspunsul este unul: bărbații gândesc cu totul altfel. Nu te-ai gândit vreodată că creierul lor funcționează cu totul și cu totul diferit de al nostru?

Adevărul este că ceea ce ți se pare ție normal lui nu i se pare deloc și invers. Acesta este unicul lucru pe care trebuie să-l înțelegi o dată și pentru totdeauna dacă nu vrei să îți petreci bătrânețea într-o casă de nebuni.

Situație inspirată din viața amoroasă a prietenelor mele. Ieșiți la o plimbare, totul este perfect, îți zice că te place, că ești frumoasă, deșteaptă și floricele de genul acesta, mai ieșiti de câteva ori, iar apoi el dispare. Pur și simplu dispare, nu mai suna, nu mai dă nici un semn. Ok. Îl suni tu și îl întrebi de ce a disparut? Răspunsul lui de cele mai multe ori sună cam așa: “E totul ok, doar am fost ocupat zilele acestea. Te rog să mă ierți. Te sun maine, numaidecât.”

Vine ziua de mâine, iar el o ține tot așa, adică nu te caută. Bine, mai suni o dată. Iarăși aceeași poveste, că e totul bine între voi, că o să ieșiți și tot așa. Ești fată deșteaptă și înțelegi perfect că el nu mai vrea să te vadă și îl rogi să-ți spună adevăratul motiv. Nu îl vei auzi niciodată. De ce? Pentru că avioane și pentru că leii trăiesc în savană. Destul de logic, nu?

Nu vei înțelege niciodată de ce bărbatul din ziua de azi nu mai poate fi bărbat și de ce le este atât de greu să spună adevărul atunci când acesta zboară în aer, chiar în fața voastră. După părerea ta este corect și deloc greu să spui: “Uite, draga mea, ești faină, îmi placi, dar nu vreau o relație serioasă acum, mai bine rămânem prieteni.

Sper să mă înțelegi. Ne despărțim. Succes.” sau măcar ceva de genul. În cele mai multe cazuri, te-ai simți mult mai bine așa decât ghicind mereu oare ce a fost la mijloc. În legătură cu această temă, am întrebat și câțiva băieți ce cred despre asta. Răspunsul a fost fenomenal : “Păi, fetele fac exact la fel. O întrebi ce vrea și ea nu știe.” Destul de bărbătesc, nu?

Dragi bărbați, femeile au fost dintotdeauna nesigure, nehotărâte, misterioase și neînțelese. Dar, voi ar trebui să fiți rațiunea, logica și puterea care nu reprezintă părțile noastre cele mai puternice, să zicem așa. De ce s-a schimbat totul? De ce nu vă înlegem? Pentru că deseori avem în fața noastră aceleași nesiguranță și nehotărâre și nu suntem obișnuite să vă vedem așa.

Data viitoare când îți vei pierde somnul învârtind pe toate părțile o situație și gândindu-te de ce procedează într-un fel sau altul, las-o baltă. Bărbații sunt altfel, nu vei da de capătul tunelului. Nu sunt nici mai răi, nici mai buni. Sunt doar altfel. Deaceea, tot ce trebuie să facem este să simțim, să iubim, să dăruim, nu să înțelegem. Iar când vezi că a luat sfârșit, nu mai întreba, mergi mai departe!


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->