Nu vă lăsați copiii să fie prada gadgeturilor

Trăim într-o lume digitală, o lume plină de tot felul de mașinării sofisticate, de gadgeturi precum smartphone-uri, tablete, ipad-uri, laptopuri, televizoare cu 3D. Problema este că cei mici ajung să fie sclavii acestora dacă nu sunt dirijați corect de către părinți. Ajung să devină dependenți și să nu mai iasă afară din dorința de a se juca mereu sau de a asculta muzică pe un anumit dispozitiv.

Copiii, curioși din fire, doresc să exploreze, de aceea își va petrece mult timp în fața unui laptop sau a unei tablete sau nu va vrea să mai lase smartphone-ul din mână datorită varietății și diversității. Aceste gadget-uri îi farmecă pe copii și îi fac să uite că mai există și alte lucruri în afara lor, precum ieșitul afară și joaca afară cu prietenii sau practicarea unui sport, desenatul.

De aceea este imperios pentru părinți să nu le dea voie copiilor să petreacă prea mult timp în fața laptopului sau a unei tablete sau să se joace cu smartphone-urile lor. Accesul trebuie limitat, pentru a nu se ajunge la exces, caz în care veți avea de-a face cu tot felul de probleme. De la probleme cu greutatea, la probleme de vedere și până la antisocializare și izolare.

Pentru copii cel mai bine este să se joace în aer liber, să citească, să se plimbe cu bicicleta, pentru a se dezvolta armonios și sănătos. Nu este deloc indicat să butoneze prea mult timp gadget-urile părinților sau și mai rău să acceseze diferite site-uri. Trebuie restricționat accesul copiilor la Internet

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends