Ondine (2009)

Un film care ne prezintă printr-o paralelă cu poveştile intrarea unei fete în viaţa unui bărbat. Ea îşi face apariţia pe neaşteptate, ca în poveşti.

Este un film despre o fată misterioasă care e prinsă în năvodul unui pescar. Misterul ei duce la crearea unor poveşti despre ea. Pescarul îi spune fiicei sale o poveste despre această fată.

Fiica lui ştie de existenţa unor creaturi de poveste, numite selkie, cu care o aseamănă pe fata găsită de tatăl ei. El o va numi pe fata găsită în apă Ondine. Fata spune că nu-şi aminteşte cine este şi insistă să nu fie văzută de alţii. Ne face şi pe noi, spectatorii, să credem că urmărim un film fantastic.

Câte poveşti doar nu am auzit despre pescari şi despre creaturi fabuloase prinse de ei, aşa cum se întâmplă şi în acest film. E de fapt vorba de magia adusă în viaţa pescarului şi a fiicei sale de această fată despre care nu ştiu de unde a apărut.

Pare că din poveşti. Adevărul despre ea este însă altul… un adevăr din existenţa de zi cu zi.
Ondine însă înfrumuseţează viaţa celor doi. Poate, ne-am gândi la prima vedere, în special pe a fiicei pescarului, care încă mai crede cu adevărat în poveşti.

Dar şi pe a tatălui ei. Pentru că mereu ne gândim la o iubire perfectă, ca în poveşti, pe care o găseşte şi pescarul din acest film.

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends