Pantofii stiletto roșii. O epidemie globală!

Pantofii stiletto au ajuns să fie mai mult decât încălțăminte, aceștia pot fi numiți un fenomen global, căci femeile din lumea întreagă se simt atrase de ei mai mult decât oricând. Apăruți prin anii 1950, 1960, tocul înalt și subțire a făcut cea mai mare deosebire dintre femelele și masculii speciei noastre.

Odată cu apariția pantofilor stiletto sau a pantofilor cu toc-cui (cum li se mai spune), am strigat sus și tare: „Suntem femei, purtăm pantofi cu toc înalt și nimeni, niciodată nu o s-o facă ca noi!”

Da, pantoful este definirea noastră, este pasiunea noastră cea mai mare, uneori chiar mai mare decât cea pentru bărbați, pentru că pantofii poți să ții alegi după bunul tău plac, poți să ții modifici sau, în general, să ții faci la comandă. Cu un bărbat nu poți face asta, nu? Pantoful și femeia s-au îndrăgostit unul de altul de la prima vedere, de la prima atingere a tălpii ei gingașe de pielea lucioasă și rece a pantofului, de la prima senzație de plutire deasupra pământului.

Pantofii stiletto, mai mult decât oricare alții, vorbesc despre senzualitatea feminină. Odată ce o femeie îi încalță, ea se transformă pe loc, de parcă tocul ar face conexiunea directă cu spiritul feminin, care se mută imediat din zona gingașă și blândă în cea unde zace felina. Niciodată nu se va compara sexualitatea unei femei care poartă balerini cu cea a unei leoaice care pășește ferm pe stradă pe tocuri de 12 cm.

Un caz aparte sunt pantofii stiletto roșii. Aceștia au înnebunit lumea, deoarece chiar și bărbații își ațintesc privirile mai jos de genunchi, unde nu prea sunt obișnuiți să privească. Pantofii cu toc roșii sunt mereu la modă, dar în acest an au fost mai des întâlniți prin magazine decât în alți ani.

Creatorul acestor pantofi se consideră a fi Andre Perugia, care a început să deseneze pantofi încă în 1906, dar cel care i-a promovat cu adevărat nu este altcineva decât Manolo Blahnick. Prin anii ”70 acesta a început să se ocupe de designul pantofilor și astăzi pentru o pereche de Manolo Blahnick femeile sunt gata să ducă războaie. O atenție deosebită li s-a acordat în serialul american „Sex and the City”, unde personajul principal, Carrie, de multe ori îi poartă în picioare sau vorbește despre ei.

O pereche de pantofi stiletto roșii sunt cu siguranță o investiție bună și nu te vor dezamăgi niciodată. Este un talisman care îți va purta noroc și cu care te vei simți regină.

 

pantofi stiletto roșii

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends