/ Frumusete / Pensatul corect

Pensatul corect

sprancene arcuite
Madalina Radu on 19/10/2014 - 6:17 pm in Frumusete, How To

Sprâncenele dau bătăi de cap multora dintre noi, fie că sunt prea subţiri sau prea groase, reprezintă o componentă a chipului care necesită atenţie sporită în îngrijirea lor. Primul pas în a avea sprâncene perfecte îl reprezintă identificarea formei potrivite in funcţie de forma feţei şi a ochiului.

Pentru faţa ovală se recomandă sprâncenele arcuite, însă nu exagerat iar pentru faţa pătrată, sprâncenele usor rotunjite pentru a veni în armonie cu liniile chipului. Pentru a afla limitele sprâncenei există metode foarte uşoare ce nu necesită consultanţă specială ci le puteţi afla chiar in faţa oglinzii personale astfel: cu ajutorul unui băţ, pix, creion sau pensule veţi trasa liniile imaginare pentru stilizarea sprâncenei.

pensatpensat corect

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prima etapă este aceea de a lipi obiectul ajutător lângă nara stângă şi respectiv, dreaptă iar acolo unde băţul ajunge la sprânceană, acolo ar trebui să fie începutul sprâncenei dumneavoastră. Apoi, pentru a afla punctul de maximă arcuire este necesar sa priviţi drept în oglindă, iar din punctul in care aveaţi băţul iniţial sa formaţi un unghi care să treacă foarte puţin de iris, iar acolo unde ajunge la sprânceană, acela va fi punctul de arcuire.

Pentru limita exterioară a sprâncenei, formaţi un unghi mai mare din punctul în care vă aflaţi iniţial pana la colţul extern al ochiului. Punctul de întâlnire cu sprânceana este si punctul final al acesteia.

Pensatul excesiv nu vă ajută! Dacă avem o formă bine definită de la natură, va fi foarte uşor să nu o stricăm dacă urmărim firele crescute pe lângă forma sprâncenei, evitând astfel formarea de goluri în sprânceană.

De asemenea, tunsul sprâncenelor nu este recomandat pentru toate formele iar acesta trebuie realizat cu moderaţie! Se vor tunde foarte putin, doar firele care ies in exteriorul formei atunci cand sprâncenele sunt pieptănate în sus.

Deşi aveţi o formă frumoasă, nu sunteţi mulţumite de aspectul sprâncenelor şi vă doriţi efect ca al celebrităţilor. Nu vă faceţi griji, celebrităţile apelează la tot felul de trucuri pentru a accentua privirea cu ajutorul sprâncenelor.

Nu există sprânceană perfectă, fără niciun gol, fără niciun defect dar din fericire acestea se pot corecta foarte uşor cu ajutorul machiajului. Puteti folosi de la creioane speciale pana la farduri de ochi sau geluri waterproof, în funcţie de efectul pe care doriţi să îl obţineţi.


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->