Periartrita scapulo-humerală (PSH)

Odată cu înaintarea în vârsta, dar şi ci practicarea anumitor sporturi sau meserii solicitante, organismul dă primele semne de uzură. Unul dintre acesta este aşa-numitul sindrom PSH, mai pe larg periartrita scapulo-humerală sau periartrita umărului.

PSH reprezintă o este o suferinţă pe care o pot manifesta atât femeile, cât şi bărbaţii, mai ales după vârsta de 40 de ani. Ea poate apărea ca urmare a îmbătrânirii organismului sau ca urmare a unor accidente sau uzuri intense a segmentului umărului.

PSH se manifestă printr-o durere cauzată de inflamarea ţesuturilor din apropierea articulaţiei umărului. Descrierea ştiinţifică a afecţiunii pune cauzalitatea apariţiei PSH pe inflamarea tendoanelor care acţionează muşchii.

Afecţiunea poate cunoaşte multiple forme de manifestare:

-umăr dureros simplu – cu dureri, dar care nu limitează motricitatea articulaţiei.
-umăr dureros acut -dureri puternice care să limiteze utilizarea articulaţiei.
-umăr mixt -dureri asociate cu perioade de inflexibilitate.
-umăr blocat -foarte rar se poate utiliza pentru că umărul este înţepenit.
-umăr pseudoparalitic -formă specifică sportivilor, manifestată prin forme uşoare de durere şi incapacitate totală de mişcare a umărului.

Ca şi tratamente sau metode de recuperare sunt recomandate următoarele soluţii:

-Repararea chirurgicală a tendonului rupt.
-Puncţia lichidului inflamator.
-Administrarea medicamentelor antiinflamatoare.
-Tratament kinetoterapeutic.

Vizita din timp la medic precum şi urmarea unui tratament medicamentos supravegheat sunt aspecte care nu trebuie neglijate, ci adoptate în sprijinul exerciţiilor fizice pentru o recuperare eficientă. Acestea pot duce la evitarea intervenţiei chirurgicale anevoioase.

Periartrita scapulo humerală

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends