Peter K. Austin – 1000 de limbi ale lumii

Este o adevărată enciclopedie a limbilor lumii, vorbite şi care au intrat în istorie, sau limbi pierdute. O carte foarte utilă pentru toţi pasionaţii de limbi străine.

De ce? Vedem, în primul rând, care sunt limbile cele mai vorbite în lume (“world languages”), printre care se află engleza, spaniola, franceza, rusa, germana, japoneza, chineza mandarină…

Aflăm aşadar ce limbi e mai bine să cunoaştem, care sunt cele mai vorbite, dar şi cele mai rare. Clasificarea continuă, cu limbi europene, africane, americane, limbi extincte printre care se numără şi sumeriana.

Aflăm că numărul estimate de limbi vorbite în lumea de astăzi este de 6900. Pentru fiecare limbă ni se prezintă o scurtă istorie, primele opere literare în care apare, precum şi câteva caracteristici gramaticale care o deosebesc sau o apropie de alte limbi şi de o familie de limbi.

Sunt date poze inclusiv cu opere de artă, picturi, sculpturi, deci pătrundem un pic şi în universul cultural al fiecărei limbi.

Eu am luat cartea în limba engleză, dar există şi varianta în limba română, se găseşte prin librării. Aflăm lucruri interesante, spre exemplu nu ştiam că încă sunt dezbateri cu privire la familia de limbi căreia aparţine japoneza şi că originea ei e un mister, ce dă naştere unor teorii diverse şi fascinante.

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends