/ Bio & Sanatate / Pledoaria micului fermier-sau cum sa mancam sanatos ?

Pledoaria micului fermier-sau cum sa mancam sanatos ?

alimentatie bio sau organica
Luminita Bulf on 11/03/2014 - 9:50 pm in Bio & Sanatate

Cine nu a auzit pana acum expresia “alimentatie bio sau organica”?

Cu siguranta cel putin odata am auzit-o cu totii, poate in campanii televizate sau am vazut pe rafturile supermarketurilor la categoria celor mai scumpe produse.

Cu toate acestea nu a stat nimeni sa se intrebe care sunt valentele acestui bio sau organic, ce implica si pe cine implica. Bun, atunci sa analizam. Stiti cum incepe povestea ”and there was a story as old as time, when grass stood tall and wind stood blind, the story of organic lime”, acum era un ou acum acelasi ou s-a facut bio.

Eu vad produsele organice asa: crescute in armonie cu natura in timpul lor natural, cu apa si soare. Atunci daca este asa de ce dintr-o data vechile produse ambalate in megazine stau pe raft cu preturi triplate si au stamplia Eco? Ei bine, in umila mea parere, nu-s ele eco cum nu mai sunt eu copil de scoala.

Eco nu este egal cu productia in masa, pentru ca asta este scopul produselor eco nu, sa nu li se accelereze procesul de crestere si totusi …

Produsele eco nu trebuie sa fie mai scumpe si nu trebuie sa fie un lux. Cu toate acestea s-a creat falsa impresie ca sunt.

Exista o multitudine de metode alternative de procurare a hranei si alternativa favorita sunt ei, micii fermieri, micii gospodari de la tara sau de prin imprejurimile marilor orase.

Ei nu se vor specializa niciodata in productia in masa insa au suficieta putere de munca sa produca mancare pentru inca 20 de familii. Munca lor nu ar mai fi in van, nivelul de viata de la tara s-ar imbunatatii si multi dintre noi am afla poate pentru prima data ce gust are o rosie crescuta pe indelete.

Nu este deloc complicat sa cautati fermieri locali si sa va anuntati din timp intentia de a cumpara produsele lor, poate chiar sa le sugerati sa cultive ceva special pentru voi. Acum este perioada ideala sa faceti acest lucru pentru ca sezonul muncilor agricole sta sa inceapa in cateva zile. Pe multi dinte ei ii gasiti chiar pe facebook, eu am gasit doi “Gospodaria Mandra” si “Bunatati de la Anica”si mi-au placut.

Be smart, choose right!


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->