/ Diverse / Plictiseala la muncǎ

Plictiseala la muncǎ

Plictiseala la munca
Ana Drobot on 05/05/2015 - 5:38 pm in Diverse

Vorbim despre dependenţa de muncă, de workaholici, însă nu vorbim şi despre cei care au momente multe fără nimic de făcut la muncă, ne atrage atenţia un articol al revistei franceze Psychologies.

Deşi pare ceva ideal, să nu faci nimic şi să mai fii şi plătit pentru asta, se pare că lucrurile nu stau chiar atât de simplu. În spatele unei leneveli la birou se ascund tot felul de trăiri legate de stres, în ciuda aparenţelor.

Angajaţii trec printr-o lipsă de stimulare intelectuală, se simt fără valoare prin ceea ce fac şi se simt şi stresaţi, lucru care duce la obiceiuri dăunătoare: ronţăit, pauze de fumat mai frecvente şi pot recurge chiar şi la alcool.

Se pare deci că munca într-adevăr ne-ar da un sens în viaţă, un sentiment că suntem utili de care avem nevoie şi o identitate. Prin munca pe care o facem ne-am simţi importanţi. Iar dacă nu facem nimic nu putem simţi aşa ceva.

Toate observaţiile de azi în urma unor sondaje ne duc înapoi la teoriile lui Freud. Demult, el spunea: “Munca şi dragostea sunt pietrele de temelie ale umanităţii.”


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->