Primăvara aceasta aduce în prim plan feminitatea. Anii ‘50 sunt iarăși în vogă!

Oricât de greu ne-ar fi, trebuie să recunoaștem cu voce tare că această lume este a bărbaților. Nu vreau să te fac să crezi că am pierdut războiul, draga mea, dar acest univers a devenit prea crud pentru noi. Ne este din ce în ce mai greu să ne păstrăm feminitatea în această junglă. Pentru că dorim să fim îndependente, să ne plătim singure taxele, consumația într-un local, să ne alegem singure jobul și culoarea draperiilor, pentru toate acestea trebuie să luptăm umăr la umăr cu bărbații. Astfel, cum să facem să rămânem totuși FEMEI?

Nu trebuie să mergem prea departe pentru a analiza schimbările care s-au produs cu noi, din mai multe puncte de vedere. Haideți să analizăm stilul nostru vestimentar. Deschideți profilul vostru de facebook și aruncați o privire peste pozele fetelor din lista voastră de prieteni. Stilul glam nu mai este demult glam, este o adunătură de obiecte sclipicoase la un loc fără nici un gust, care le fac până la urmă să arate ca un brad de Crăciun. Stilul de birou? Acesta nu este nici pe departe unul recomandat dacă vrei să te simți, într-adevăr, femeie.

 Nu este neapărat necesar să cumperi haine de la Dolce & Gabbana, Louis Vuitton, Cavalli sau Versace ca să fii trendy. Este destul să te inspiri din ideile lor, care (trebuie să le apreciem cum se cuvine) sunt întotdeauna originale. Designerii  nu urmăresc altceva decât să ne arate nouă că, deseori, uităm că suntem femei, să ne învețe cum să ne accentuăm frumusețea și cum să nu ne pierdem personalitatea în această goană după succes.

Nu degeaba, în această primăvară întră din nou în modă anii ’50, ’60 și tot ce se purta pe atunci. Este șansa ta să te trezești brusc cu multe rochițe trendy, făcând o „inspecție” prin garderoba mamei sau și mai bine, a bunicii. Ceea ce ar trebuie să preluăm de la femeile din această perioadă este gingășia și aerul aristocrat. Ești un diamant, nu o bucată de sticlă cu sclipici deasupra! Coafura modestă, dar perfect aranjată, o centură subțire la talie și liniile la nivelul genunchilor și mai jos reprezinta ceea ce ai nevoie ca să conferi rafinament stilului tău.

Făcând un rezumat, iată ce reprezintă moda anilor 50, una dintre tendințele primăverii 2014: părul prins jos, la ceafă sau într-un coc, accentul pe talie, rochiile și fustele mai jos de genunchi, trench-urile, pantofi cu toc mic și, preferabil, unul gros, pieptul acoperit, perlele, machiajul simplu și natural(vezi poze cu Marylin Monroe și Audrey Hapburn).

Să nu uiți niciodată că ceea ce pui dimineața pe tine este alegerea ta și deci, te reprezintă. Chiar dacă omul trebuie să fie judecat după felul în care gândește și după cărțile pe care le citește, atunci când te duci undeva, primul lucru care vorbește despre tine este stilul tău. Dacă vrei ca oamenii să aibă o atitudine aparte față de tine, fă-ți o imagine corespunzătoare. Reține: ești, în primul rând, femeie și doar după aceasta mamă, soție sau sefa…

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends