/ Fitness & Dieta / Primăvara – Un nou motiv de dieta

Primăvara – Un nou motiv de dieta

dieta de primavara
Luminita Bulf on 31/03/2014 - 10:39 pm in Fitness & Dieta

Pentru multe dintre noi primavara vine cu forțe proaspete și un nou elan în ale dietelor. Asta în primul rând pentru ca nu ne mai putem ascunde colaceii în spatele hainelor groase și avem nevoie de o detoxifiere generală a organismului.

De când începem să fim conștiente de imaginea propriului corp încep și cautările pentru dieta perfectă. La început este greu sa știi ce să alegi și ce dieta ți se potrivește cel mai bine. Multe dintre noi cădeam în păcatul dietelor prin înfometare sau mâncam prea puțin pentru a putea aduce aportul necesar de nutrienți si astfel încep dezechilibrele.

Până să întelegem care este cheia unei nutriții corecte trec mulți ani iar corpul nostru rămâne cu sechele greu de reparat.

Trecând peste acest aspect vreau să vă dezvălui metoda mea pentru o nutriție sănătoasă și în acord cu nevoile corpului.

într-o primă ordine de idei vreau să spun de la bun început că nu am putut niciodată să țin o dietă în care să am restricții sau în care trebuie să manâc același aliment toata ziua sau în care să imi fie prestabilit un meniu. Din primul moment în care aș încerca să ma gandesc la o asemenea dieta creierul meu o ia razna și nu pot să ma gândesc decat la cat de bună ar fi o ciocolată sau  o cutie de suc.

Din acest motiv am încercat să citesc cat de multe articole și carți referitoare la nutriție. Concluzia la care am ajuns și pe care o urmez este că trebuie să mancam din tot ce ne oferă natura- fructe,legume, cereale, lapte, oua, carne, peste, atat timp cat sunt gatite de noi personal, nu au adaosuri de zahăr sau sare, nu sunt prajite excesiv, nu sunt fierte excesiv. Nu putem supraviețuii daca ne limitam la a consuma doar o categorie de alimente, trebuie să le includem pe toate și daca facem acest lucru moderat vom funcționa corect, vom avea putere să mergem pe stradă, să gandim etc.

Deasemea multora dintre noi ne este frica de paine și nu avem nici un motiv să fie asa. Într-adevar a consuma pâine alba în neștire face cu siguranță rău dar până la urmă orice aliment consumat fară limite face rău. Pentru acelea dintre voi carora le place painea încercați să vă preparați voi acasa din 250 de grame de faina integrală și 250 de faină albă și veți vedea că vă va placea , plus că are toate bunătățile din grâu de care avem nevoie.

Nu vă mai bateți capul cu dietele , orice nume sau  orice caracteristici ar avea. Trebuie doar să vă ghidați după reguli simple pe care le puteți urma fară să devină o corvoadă.

-trebuie să vă organizați timpul în așa fel încat să aveți mese cat mai regulate dealungul zilei iar acestea este bine să fie mese slab calorice dar dese(minim  5 mese pe zi maxim 6 )

-este foarte important să mancați dimineața până într-o ora de la trezire și acum este momentul din zi în care puteți mânca mai mult și mai bogat

-pregatiți-vă de acasa gustari pentru tot restul zilei pentru a nu fi nevoite să mergeți la magazin.

-atunci când alegeți mâncarea încercați să faceți decizia corectă ca de exemplu cumpărați alimente ale căror ingrediente le cunoașteți , cumparați legume proaspete, fructe proaspete, carne și lactate proaspete, nu cumparați conserve sau mâncare ambalată pentru că au mult prea mulți aditivi de care nu aveți nevoie.

-consumati cei 2 litrii de apa pe zi pentru ca apa crește arderile din organism pe langa multe alte beneficii pe care le are.

-renunțați la mâncarea cumpărată din restaurante de tip fast-food(chiar și salatele de la ei contin zahar și sare în exces)

-cei care v-au tot sfatuit să tineți un jural al dietei aveau dreptate, te ajuta să ți dai seama cat de mult mănânci și îți dai seama unde trebuie să faci schimbări.

-dacă vrei să fii mai motivată gasește o amica cu care să faci  o întrecere”Cine reușește să mănânce mai sănătos” iar la sfârșitul perioadei oferiți-vă reciproc cadouri.

-cel mai important! nu trebuie să vă setați obiective greu de atins, pe luna cel mult 5 kg ar trebuii să aveți in planul de slabire, orice depășește acest obiectiv va dăuna și nu il veți putea atinge iar de pastrat va fi și mai greu.

Acestea fiind spuse vă invit să aveți o viața sănătoasă, echilibrată și plină de energie.   


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->