Problema ta? Ai prea multă încredere în oameni

Una dintre problemele femeilor din ziua de astăzi este încrederea oarbă în oameni. Băbații nu fac greșeala asta. Le este mai ușor, pentru că nu se atașează atât de repede și nu au o imaginație atât de bogată. Anume imaginația sculptează în mintea noastră chipuri care nu există.

Noi, femeile, avem prostul obicei de a crede că lumea este mai bună, că fiecare om este mai bun și dacă nu este bun, este doar din cauza că are un caracter complicat, un suflet care are nevoie de căldură. În percepția noastră, toate se învârt în jurul trăirilor și a sentimentelor și ne este foarte greu să recunoaștem că lumea este, deseori, pur și simplu, rea. Fără condiții suplimentare, doar rea.

La prima întâlnire cu un bărbat, ascultăm tot ceea ce zice, facem concluzii și după doar câteva ore de conversație, putem băga mâna în foc pentru el. Fii sigură, însă, că el nu a reținut nici jumătate din ce ai povestit tu, deoarece o mare parte a timpului cât tu vorbeai, el se uita la tine, îți admira frumusețea, te imagina în diferite ipostaze (da, toți bărbații fac asta) și creierul lui nu a putut, evident, să fie atent la tot ce ai spus tu.

Tu, însă, ai reținut la ce oră se trezește dimineața, de câte ori pe an își vizitează părinții, ce vârstă are câinele și care sunt ultimele filme pe care le-a vizionat. Din momentul acesta începi să ai încredere în el. La fel este și cu prietenele, este destul să îți povestească unul sau două „secrete”(deseori, acestea nu sunt nici pe departe secrete) și pam-pam, persoana dată a întrat în zona ta confortabilă.

Este adevărat că nu toate femeile sunt la fel “deschise”(nu este chiar potrivit cuvântul „naive”). Există și unele care și-au instalat, cu timpul, propriul sistem de apărare, dar, în cele mai multe cazuri acestea sunt niște roboți, genul de business-lady care vine acasă, își comandă undeva cina și se uită la televizor în singurătate.

Acum nu vorbim despre ele, ci despre noi, femeile a căror suflet vrea să-i primească și să-i încălzească pe toți, care cred în bunătatea omenească, care se îndrăgostesc repede și necondiționat, care cred că lumea nu este atât de rea… Acestor femei le este mai greu să-și apere inima, pentru că speranța este cea care mereu strică treaba.

Draga mea, acum o să-ți spun lucruri care o să te doară, dar care trebuie să le faci. Este ca și cu injecțiile, sunt neplăcute, dar te ajută să fii mai bine. De azi înainte, trebuie să înveți să ai mai puțină încredere în cei din jur, să pui măcar uneori la îndoială spusele lor și să reții că bărbații mint! La fel cum mințim și noi.

Deasemenea, nu permite problemelor șă pară că sunt mai mari decât în realitate. Răspunde la întrebarea: “Peste 5 ani, aceasta va mai fi o problema?” Și dacă răspunsul este nu, atunci las-o baltă, e un nimic. Învată să fii independentă, puternică, frumoasă și rațională, dar păstrează-ți sufletul acolo undeva, pentru oamenii care vor trece o mulțime de teste și vor putea să beneficieze, pe bună dreptate, de încrederea ta!

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends