Problemele de anxietate socială la petreceri

Sunt persoane care se plâng că sunt prea timide şi le e greu să intre în atmosfera unei petreceri. Este o problemă care se discută suficient de mult în psihologie. Am dat peste o astfel de discuție într-un forum. Cei mai mulți oameni s-au plâns că cei de la petreceri s-ar împărți doar în grupurile lor mici și ar lăsa timidul singur.

Cineva a spus că soluția este de a ajunge mai devreme, atunci când există doar câțiva oameni și să facă un schimb de câteva cuvinte înainte de împărțitul în grupuri. Altcineva a subliniat dificultatea de a intra într-un grup mic, pentru a introduce o conversație cu oameni aflaţi deja în aceste grupuri, ceea ce este chiar mai dificil dacă grupul este format doar din două sau trei persoane.

Cineva a spus că nu i-a fost de nici un folos mersul la o petrecere, că ceea ce s-ar fi întâmplat ar fi fost că el ar fi fost lăsat în pace, singur, stând în picioare acolo, în afara unor grupuleţe. Problema este, așa cum unii au spus, una de comunicare. Ei nu știu despre ce să vorbescă, ei se tem să nu pară plictisitori.

Cineva a spus că nu e o soluție bună să nu te duci la petreceri, că în cazul în care nu eşti vizibil acolo nu te ajungi nicăieri, nu devii mare din punct de vedere social. Dar unde te duci social dacă faci schimbi de 20 de secunde de conversații cu oamenii și apoi pur și simplu stai acolo de unul singur?

Tu nu faci o impresie bună în cazul în care ei te văd mereu că stai singur; vor începe să vorbească. Dar dacă nu te duci, vei sfârși prin a fi nu mai invitat. Dar e mai bine să nu mergi decât să te faci de râs? Unul din utilizatori a spus că, după ani, cele 20 de secunde de conversații s-au făcut 5 minute.

Cu paşi mici. Dar asta nu va funcţiona, a spus cineva. Nu poți deveni această persoană sociabilă atât de repede. Dar nu trebuie să devii chiar sufletul petrecerii… Alte soluții mai cu umor au fost propuse, cum ar fi: du-te la petrecere și mănâncă toate produsele alimentare sau îmbată-te ca toți ceilalți.

Sau du-te, stai acolo pentru un timp, apoi după ce te mai relaxezi, fă-te remarcat ieşind. Alții au sugerat că un pahar de vin băut înainte de a merge ar ajuta la depășirea anxietăţii. Dar acest lucru funcționează mereu?

E o viață grea pentru persoanele timide la petreceri. Dar, din nou, de ce trebuie să mergem? Relaxați-vă, nu trebuie să mergeţi dacă nu vreţi, vine un alt sfat.

Aşa că aceia care se simt bine la petreceri să se bucure că pot avea această experienţă!

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends