Pui chinezesc cu legume

O reţeta propusă de utilizatoarea greeneyes de pe Forumul Roz, şi care sună astfel:

Ingrediente:
– un piept de pui
– 1 morcov tăiat feliuţe
– 1 pastranac, tăiat feliuţe sau cubuleţe mici
– 1 ţelină micuţa, tăiată felii şi apoi bastonaşe cam cât beţele de chibrit
– 1 ceapă mică tăiată rondele
– 1-2 ardei graşi, pot fi de culori diferite, pentru culoare – tăiaţi feliuţe/rondele subţiri
– ciuperci champignon proaspete sau din conservă
– sos soia
– condiment pentru pui, sare, piper, usturoi granulat
– ulei măsline
– sos chinezesc – puteţi folosi salsa chinese de la Develey

Pieptul se spală, se taie bucăţele mici sau fâşii, se pune într-un vas împreună cu o lingură ulei de măsline, 2-3 linguriţe de sos soia, se condimentează, se lasă să stea aşa cam 30 de minute – o oră. Într-o tigaie se pune puţin ulei şi se intinde mai bine cu un şerveţel de hârtie.

Se pun prima oară morcovul, ţelină şi pastranacul pentru că se fac cel mai greu. Se lasă la foc potrivit cam 5 minute amestecând des. Apoi se adaugă ceapa, ardeiul gras (se poate un kapia roşu) şi ciupercile (puteţi folosi un borcan de 400 gr cu ciuperci mici şi le lăsaţi aşa. Dacă sunt proaspete trebuie tăiate).

Se mai lasă încă 5-7 minute până când sunt semi făcute. Trebuie să fie crocante, nu moi. Pieptul de pui se pune la prăjit într-o tigaie (nu se mai adaugă ulei dacă aţi pus lingură aceea la început) şi se ţine până se rumeneşte cam 6-8 minute.

Puteţi face legumele şi pieptul de pui în acelaşi timp dacă aveţi două tigăi. Se adaugă apoi legumele, sosul chinezesc, sare, piper după gust. Puteţi pune şi 2 linguriţe de sos chili dacă vă place mai picant.

Puteţi servi cu orez cu legume, din acela congelat la pungă. Cu aceste ingredient puteţi mânca 3 persoane pe săturate!

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends