Relaxează-te în mod natural cu lavandă

Florile de culoare violet au un puternic efect de liniștire asupra organismului, induc o stare de calm, și se consideră că sunt mai bune decât antidepresivele. Acestea sunt indicate împotriva insomniilor, stresului și în cazul în care simțim că nu mai suntem echilibrați din punct de vedere psihic. De asemenea, lavanda este un bun cicatrizant, are efect antiseptic și scade febra.

Au fost făcute unele studii pe pacienți cărora li s-au administrat pe cale orală suplimente cu lavandă și pacienți cărora li s-au administrat antidepresive clasice sau medicamente placebo. În urma acestor studii s-a demonstrat că pacienții care luaseră suplimente pe bază de lavandă au avut un nivel mult mai scăzut de anxietate decât cei care luaseră medicamente placebo sau antidepresive clasice.

Cercetătorii austrieci au confirmat acest studiu efectuat de Facultatea de Medicină din Viena, pe un număr de peste 500 de pacienți cu tulburări de anxietate și depresie.

Potrivit rezultatelor, pentru pacienții care au primit suplimente cu lavandă, rata anxietății a scăzut cu 14 %, pentru cei care au luat antidepresive clasice anxietatea a scăzut cu 11 %, iar pentru cei care au luat medicamente placebo, rata anxietății a scăzut cu 9%.

Datorită substanțelor existente în lavandă, cercetătorii consideră că acestea acționează asupra substanțelor chimice din creier care controlează anxietatea și are mult mai puține efecte secundare decât antidepresivele din comerț.

Aroma lavandei are un efect general de calmare și liniștire, însă trebuie avut grijă ca esența să fie naturală. Așa că, în cazul unor astfel de probleme, apelați cu încredere la lavandă, întrucât este un remediu natural, mult mai bun decât antidepresivele clasice.

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends