/ Bio & Sanatate / Remedii impotriva buzelor crapate

Remedii impotriva buzelor crapate

buze crapate
Giorgiana Bogdan on 18/04/2014 - 8:33 pm in Bio & Sanatate

Ai buzele crăpate şi totuşi nu ştii niciun remediu care să te ajute? În zilele friguroase de iarnă senzaţiile de usturime şi uscăciune ale buzelor tale te indeamnă să le umezeşti cu ajutorul limbii, dar nici asta nu te ajută. Nimic nu poate fi mai neplăcut decât nişte buze crăpăte cărora nici tu nu ştii ce să le mai faci.

De ce ni se crapă buzele?

Principala cauză este deshidratarea. Aceasta poate fi provocată de vântul rece, praf, aerul uscat din casă dar şi datorită faptului că tu nu bei apa îndeajuns. O altă problemă este dacă respiri pe gură sau dacă foloseşti rujuri sau cosmetice care pot dăuna buzelor tale.

Îţi recomand câteva sfaturi utile prin care putem trata buzele crăpate:

1. Mierea

Dacă ai în casă miere,foarte bine,dă o fugă până în bucătărie. Când simţi că buzele sunt uscate sau că s-au crăpat uşor aplică miere pe buze fără să fii tentată să mai umezeşti cu limba! Apoi când vezi că lucrurile se îndreaptă foloseşte balsamul de buze. Mierea are rolul de a hidrata buzele şi de a preveni crăparea acestora.

2.Uleiul de măsline

Se spune că acesta este ingredientul bun la toate având multe întrebuinţări, acesta ajută la înmuierea buzelor crăpate datorită acizilor graşi omega 3 din componenţa sa. Tu nu trebuie decât să aplici câteva picături de ulei de măsline pe buze iar acestea îşi vor reveni sigur. Te poţi ajuta de un deget sau de o dischetă demachiantă pentru a tampona uşor buzele. Lasă-l să acţioneze cel puţin jumătate de oră.Dar pentru efect maxim îl poţi lăsa până dimineaţă.De asemenea poţi utiliza şi uleiul din seminţe de in despre care se ştie foarte bine că are un rol bun în hidratarea buzelor dar şi a podoabei capilare. Deci daca eşti dispusă să încerci şi pe părul tau cu siguranţă acesta îţi va fi recunoscător!

3.Laptele şi petale de trandafir

Ce poţi face cu acestea: scufunzi şapte sau opt petale de trandafir în jumătate de ceaşcă de lapte şi le laşi la macerat câteva ore.Apoi pasezi petalele şi faci o pastă pe care trebuie să o aplici pe buze de două-trei ori pe zi.Această pastă dă o nuanţă trandafirie buzelor tale.Îţi va netezi buzele închizând crăpăturile vindecându-le.

4.Balsamul de buze

E cazul să renunţi la balsamuri care îţi usucă buzele mai tare din cauza ingredientelor pentru parfum şi culoare. Poţi apela la un balsam medicinal, făcut pe bază de ceară de albine, aloe vera, mentol şi unt de shea. Aplică balsamul înainte de a ieşi din casă şi încearcă să respiri pe nas.Când stai în casă poţi folosi un umidificator sau poţi să pui un vas cu apă pe calorifer. Deci, poţi da fuga la farmacie să îţi achiziţionezi  balsamul!

5.Periuta de dinti

Poţi folosi periuţa de dinţi. Cu ajutorul acesteia poţi exfolia celulele moarte de la suprafaţă pentru ca pielea să se refacă mai repede. Atenţie: trebuie să masezi cu grijă altfel rişti să răneşti pielea!

6. Ai auzit sigur de Vitamina B?

Cum spuneam,buzele pot deveni sensibile şi datorită deficitului de vitamina B din organism.Cum poţi folosi? Simplu! Foloseşti capsule direct pe suprafaţa pielii de câteva ori pe zi….crede-mă că uleiul din capsule va face minuni cu buzele tale!

7.Un alt remediu este…. Untul!

Da! Exact! Poţi folosi unt cu 80% grăsime,acesta este folosit pentru prăjituri sau în loc de ulei. Îl poţi folosi ori de câte ori ai ocazia,chiar dacă buzele tale sunt iritate sau nu. Efectele acestuia sunt mult mai rapide decât orice alt unguent. Merită încercat,nu?

8. Castravetele

Este bogat în vitamina B şi apă şi un bun balsam hidratant natural pentru buze,rolul său în curăţarea şi catifelarea tenului este de mult timp cunoscută.

Îţi poţi şterge buzele aplicând direct o felie de castravete crud sau poti face din suc de castraveţi şi ulei de migdale o comoară de loţiune care te va ajuta să redai vitalitatea buzelor tale.

9.Balsam cu ricin

Se ştie că uleiul de ricin este benefic pentru buze dar şi pentru întreţinerea sprâncenelor.Îl poţi folosi direct pe buze sau poţi prepara un balsam cu ceară de albine şi ceară albă.Ai nevoie doar de 35 de grame de ulei de ricin şi câte un gram de ceară de albine şi ceară albă.Le topeşti la bain-marie şi le laşi la răcit. Apoi le poţi folosi.

10.Crema de gălbenele

 Acţiunea acesteia este cicatrizantă şi hidratează buzele făcându-le să îşi recapete frumuseţea şi să tenteze la sărutat.Poţi aplica în fiecare dimineaţă şi seară o cantitate mică suficientă pentru buzele tale pe care să o laşi să pătrundă în piele.


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->