/ Bio & Sanatate / Remedii naturale pentru acnee

Remedii naturale pentru acnee

remedii naturale pentru acnee
Raluca Cercel on 25/02/2014 - 9:53 pm in Bio & Sanatate

Foarte multi dintre noi ne-am confruntat, intr-o anumita perioada a vietii noastre, cu aceasta problema a acneei. Atunci aveam sentimentul neplacut de a ne ascunde fata, de a folosi diverse produse care uneori agravau situatia.

Insa exista o multime de remedii naturale simple care sunt foarte eficiente si ajuta la curatarea porilor.

• Aplicati o picatura de ulei de arbore de ceai de trei ori pe zi pentru a evita infectia si a grabi vindecarea. Cercetarile au demonstrat ca uleiul din arbore de ceai este la fel de eficient impotriva acneei ca si o solutie 5% benzoil peroxid.
• Cu ajutorul unui tampon de vata, aplicati pe cos otet sau suc de lamaie. Acizii continuti de acestea ajuta la eliberarea porilor.
• Un remediu popular pentru vindecarea acneei este utilizarea unui amestec de condimente si miere. Amestecati o lingurita de nucsoara rasa cu una de miere si aplicati pe cos, lasati sa actioneze timp de 20 de minute, apoi spalati.
• Aplicati aloe vera.Un studiu a demonstrate ca aceasta planta a vindecat complet in cinci zile 90% din leziunile pielii. Stoarceti gelul dintr-o frunza proaspata de aloe si aplicati-l pe piele.

Mentineti-va pielea curata dar nu exagerati!

• Curatarea exagerata a pielii poate cauza acnee prin stimularea glandelor sebacee de a produce mai mult sebum. Evitati substantele de curatat granulate si nu folositi prosoape aspre care pot favoriza patrunderea bacteriilor, ci tampoanele pentru curatat tenul.
• Preparati-va o solutie de curatat amestecand o lingurita de saruri Epsom(sulfat de magneziu) cu 3 picaturi de iod in 125 ml apa. Fierbeti, apoi raciti si aplicati pe fata cu un tampon de vata.


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->