Remedii naturiste cu păducel (Craetegus monogyna Jacq.)

Ecologie: este un arbust pe care îl putem întâlni în lizierele pădurilor, în zonele de stepă, deal şi munte, care poate atinge în înălţime ,în zone însorite, până la 1400 de metri.

Perioada de recoltare: aprilie-mai(se culeg florile), aprilie-august(frunzele), septembrie-octombrie(fructele)

Se poate folosi atât în uz intern cât şi în cel extern, fiind un tratament de încredere.

Afecţiuni interne

Dacă suferiţi de afecţiuni cardiace cu substrat nervos, hipertensiune arterială, angina pectorală, tulburări de menopauză, afecţiuni aortice, insomnie, cardiopatie ischemică sau de stari de iritabilitate( femeile în special), păducelul se poate folosi atât sub fora de infuzie, cât şi sub formă de tinctură.

Cum se prepară o infuzie de păducel?

Aveţi nevoie de o linguriţă de frunze/ flori sau fructe proaspete/uscate, pe care o adăugaţi în 250 ml de apă clocotită. Infuzia se consumă pe parcursul unei zile,câte o înghiţitură.

Cum se prepară tinctura de păducel?

Aveţi nevoie de 20 de grame de amestec de frunze, flori şi fructe macerate, amestec pe care îl păstraţi timp de 10 zile în 100 ml de alcool 60 de grade.Din tinctura astfel obţinută se iau câte 10-15 picături de trei ori pe zi.

Uz extern

Dacă aveţi batături şi nu puteţi scăpa de ele, cataplasmele cu tinctura preparată dupa reţeta de mai sus vor fi adevarate miracole.

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends