Reţete orientale: din Egipt

O reţeta de la utilizatoarea ladyiulia de pe forumul roz:

Reţeta este mâncarea tradiţională a egiptenilor! Koshari – orez cu paste

Ingrediente:

-macaroane – jumătate de pungă (250gr)
-orez (roz)- 2 pahare
-linte (atz) – 125 gr
-fidea (shaaria)- 3 linguri mari
-cub de supă – 1 buc
-roşii proaspete (tamatem) – 1/2 kg
-usturoi (tom)- 4 căţei
-ceapă (basal)- 3-4 cepe mari
-oţet (hal)- 1/4 pahar
-sare, piper
-ulei

Toate ingredientele se prepară separat, fiecare în vasul lui în acelaşi timp. Pastele se pun la fiert, iar după ce s-au fiert se scurg bine de apă, se adaugă o lingură de ulei şi un praf de sare. Fideaua se prăjeşte în ulei până devine maronie într-un vas încăpător. Când fideaua este gata se adaugă peste ea orezul şi se acoperă cu apă deasupra orezului cu un deget.

Orezul se fierbe până scade apa de deasupra, apoi oala se pune pe o tablă, iar focul se dă la minim. Se fierbe aşa, mocnit, până orezul este fiert şi se aude trosnind. Lintea se fierbe în apă, iar după ce s-a fiert, se scurge bine de apă.

Sosul de roşii se prepară în felul următor: usturoiul se prăjeşte în ulei până devine foarte puţin maroniu, apoi se adaugă roşiile (acestea se mixează înainte de a fi adăugate până devine suc) , se adaugă oţetul, cubul de supă şi un praf de piper negru. Se lasă pînă dă în clocot, apoi se adaugă o jumătate de pahar de apă.

Ceapa se taie rondele, apoi se prăjeşte în ulei, până devine maro spre negru. După ce toate ingredientele au fost pregătite, se pune pe rând un strat de paste, unul de orez cu fidea, se presară deasupra lintea şi ceapă prăjită, apoi se adaugă sosul de roşii după cît se doreşte.

Poftă bună!

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends