-
35 minute
-
2 porţii
Ingrediente:
-
1 cană de orez pentru risotto
-
1 sfeclă roşie mică
-
14 ceapă
-
750 ml – 1000 ml supă strecurată de legume
-
6 fire de sparanghel
-
3-4 linguri de parmezan ras
-
100 ml vin alb
-
1 lingură de unt
-
Ulei de măsline
-
Sare
-
Piper
Se căleşte ceapa tocată mărunt în ulei de măsline.
Se toarnă orezul spălat şi se lasă până devine translucid. Se stinge totul cu vin alb. Se recomandă un vin aromat, fructos-floral, nu un vin foarte puternic.
Se pune în tigaie şi sfecla roşie, curăţată şi dată pe răzătoarea mare. Se amestecă bine.
Se toarnă supa de legume fierbinte peste orez, treptat, câte un polonic şi se amestecă des.
Se fierbe şi sparanghelul în apă clocotită, cu sare, atât cât să rămână crocant.
După ce orezul a fiert cât să rămână „al dente” (aprox. 20 de minute), se adaugă o lingură mare de unt, care va face risottoul foarte cremos. Se adaugă parmezanul ras şi se amestecă bine.
Se condimentează cu sare şi piper.
