/ Diverse / “Să ne iubim în trafic”-Sexism cu fundiță de cadou

“Să ne iubim în trafic”-Sexism cu fundiță de cadou

iubire
Luminita Bulf on 19/04/2014 - 3:07 pm in Diverse

A trecut ziua femeii și cred ca este de cuviința să vorbim  despre o anume campanie care a rulat în zilele de 5,6,7 Martie și anume "Să ne iubim în trafic" susținuta de Florin Calinescu.

Ceea ce vreau să spun este că nu m-am mai simțit de mult atat de denigrată și injosită ca femeie, însă acestă campanie m-a rascolit din toate radăcinile.

Și vă intreb pe voi doamnelor “Cum este posibil ca in secolul 21, mileniul 3, să domine încă ideea că a fi femeie egalează in mod automat cu a fi un șofer nepregătit și nesigur în trafic?”

Îmi provoacaă silă această concepție și mai mult mă revoltă că sunt femei care acceptă acestă etichetă.

Domnilor, dacă încă mai credeți că femeile pot fi călcate in picioare la cheremul vostru, vă înselați amarnic. Doar pentru ca forta voastră fizica este mai mare decat a noastra nu înseamnă că sunteți cumva mai buni. Domină-mă intelectual, daca ma domini fizic nu esti mai presus decat un urs oarecare.

Dacă încă mai credeți că puteți să insultați o femeie în trafic, ba mai mult că trebuie să faceți campanii să ne aparați de violenta voastră , atunci nu pot decat să remarc că nici unul dintre voi nu a trecut testul evoluției  lui Darwin.

Revenind la campanie, să vă prezint, dar, motto-ul “ Femeia trebuie sarutată, iubită si dusă la altar”. Dar mă rog de ce nu ați continuat cu “și ținuta la cratița în bucătărie, eventual să iasă din casă doar noaptea” pentru că sincer nu vad nici o diferentă, sexismul striga tare și se vede de la mare depărtare.

Apoi gestul de a împartii cartonase cu measaje pentru voi barbatii violenți mi se pare de-a dreptul ridicolă. Dacă cineva îndraznește să ma lovescă ma duc frumos și depun plângere penală și chiar dacă sistemul legal din România se mișca greu, ei bine se mișca.

Cred ca este timpul odata și pentru totdeauna ca lumea și in special barbatii să priceapa un lucru, a fi șofer prost nu este egal cu a fi femeie.

Daca nu sunt un conducător auto bun este pentru că pur și simplu nu sunt un conducător auto bun și nu pentru că sunt femeie.

Și de încheiere, bomboana de pe coliva,  va las cu un mic citat din descrierea campaniei “Campania se va desfasura in zilele de 5, 6 si 7 martie, propunandu-si sa imbunatateasca relatiile dintre participantii la trafic si sa le descreteasca fruntile celor suparati pe stilul de condus al femeilor, arata un comunicat trimis de DallesGo.”

Be smart! Defend yourself!


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->