Timp de preparare: 20 minute
Dificultate: Uşor
Porţii: 4
A înlocuii salata verde cu kale este o modalitate de a îmbunătăţii valoarea nutriţională a salatelor voastre.
Ingrediente:
– 4 frunze de kale
– 3 ardei de diferite culori
– 1 roşie bine coaptă
– ½ cană năut fiert
– 1 ceapa roşie potrivită
– ulei de măsline
– oţet de orez sau suc de lămâie
– sare şi piper
Mod de preparare:
Mai întâi faceţi sosul pentru salata. Pentru un sos gustos amestecaţi 3 parţi ulei de măsline cu o parte otet sau suc de lămâie. Condimentaţi cu sare şi piper după gust.
Frunzele de kale se curaţă de lujeri, se toacă mărunt şi se masează bine cu sare grunjoasă. Acest pas îmbunătăţeşte gustul şi aroma frunzelor de kale.
Puneţi salata într-un castron si turnaţi sosul. Anestecaţi bine. Ceapa tăiata julienne împreună cu năutul şi ardeiul şi roşiile tocate cubuleţe se adaugă peste salată. Se amestecă totul bine.
Se asezonează cu sare şi piper dacă mai este necesar.