Sănătatea creierului

Aparatura tehnologică de ultimă generaţie la care tot tindem să aderăm din ce în ce mai mult poate la un moment dat să dăuneze activităţii creierului. Interacţiunea socială începe să fie înlocuită cu cea digitală în ideea de a ne elibera de stresul comunicări faţă în faţă.

Jocurile video, deşi ne atrenează foarte bine sincronizare mână-ochi, ele pot afecta grav lobul frontal al creierului. Acesta din urmă este responsabil cu memoria, atenţia şi capacitatea de rezolvare logică a problemelor, deci aceste sectoare pot fi serios avariate în cazul interacţiunii excesive cu tehnologia.

Pentru a diminua efectele negative ale telefoanelor mobile, tabletelor, calculatoarelor, precum şi a altor aparaturi tehnologice avansate este necesar să stabilim un program echilibrat de folosire a acestora. Reducerea timpului petrecut în faţa jocurilor video cu 10-20% în favoarea unei plimbări cu prietenii se va dovedi de-a lungul timpului benefic pentru organism, dar mai ales pentru creier.

Tinerii aleg din ce în ce mai mult să îşi petreacă timpul pe reţelele de sociale, servind masa în poală sau la birou. Aceştia sunt cei mai expuşi la implicarea în activităţi periculoase. Este necesar ca aceştia să fie încurajaţi să participe la mesele în familie şi să discute cu membri familiei despre problemele lor, în loc să stea singuri în faţa unui ecran.

Dacă activitatea profesională cere petrecerea timpului în compania calculatorului sau a telefonului, trebuie şi în acest caz luate câteva măsuri. Diversificarea activităţilor poate fi una dintre soluţii : mai întâi dai un telefon, apoi completezi un document, apoi trimiţi un mail.

Este dificil să ne despărţim de tehnologie, cu atât mai mult cu cât ne uşurează viaţa şi munca, însă pentru sănătatea creierului nostru, trebuie să concepem un program echilibrat în care să le folosim cu măsură.

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends