/ Bio & Sanatate / Scorţişoara şi efectele benefice pentru organism

Scorţişoara şi efectele benefice pentru organism

ceai de scortisoara
Adelina Noghe on 09/10/2014 - 5:51 pm in Bio & Sanatate

Pe lângă savoarea şi mirosul plăcut emanat de baghetele sau de pulberea de scorţişoară, trebuie să cunoaştem şi efectele benefice ale scorţişoarei pentru vindecarea anumitor afecţiuni.

1. Previne boala Alzheimer

Copacul de scorţişoară este veşnic verde,indiferent de anotimp, dar coaja acestuia se foloseşte uscată, sub formă tubulară sau pulbere, fiind nu numai un condiment perfect ci şi un leac de mare efect.

Universitatea din Tel-Aviv a înaintat un studiu care a demonstrat că pulberea de scorţişoară, în amestec cu cafea şi ciocolată inhibă crearea unor substanţe toxice cu efect negativ asupra neuronilor. În acest mod ajută scorţişoara la prevenirea sau chiar vinedecarea bolii Alzheimer.

2. Fluidizează sângele

Scorţişoara reprezintă o sursă miraculoasă de fibre şi minerale. Ceaiul de scorţişoară ajuta la fluidizarea sângelui şi la distrugereaa bacteriilor digestive. Calciul şi fierul sunt cele două elementele predominante ale scorţişoarei, care ajută în procesul de secreţie a bilei, reglează tranzitul intestinal şi ameliorează simptomele de colon iritabil.

De asemenea, proprietăţile antibacteriene şi antifungice ale scoţişoarei tratează pâna la vindecae infestarea cu fungi şi bacterii localizate în stomac. Pentru toate aceste efecte benefice, este nevoie de folosirea în mod frecvent a scorţişoarei, dimineaţa şi seara.

Se prepara o infuzie din 250 ml. de apa plată şi 20 g ceai verde. Înainte de a lua apa de pe foc, în apa clocotita se adaugă o jumatate de linguriţă cu scorţişoară şi frunzele de ceai verde. Se lasă totul la infuzat timp de 5 minute.

Pentru consum, se strecoara şi se beaau înghiţituri mici. Tratamentul dureaza 30 de zile şi se poate repeta ori de câte ori este nevoie.

3. Scade colesterolul în 30 de zile

Mierea, în combinaţie cu scorţişoara, topeste grăsimile. Produsul-minune se prepară foarte simplu şi este foarte eficient. Din frunze de afin,pulbere de scorţisoară si miere naturală extrasă din fructe de pădure veti obtine un amestec naturist benefic în scăderea colesterolului şi nu numai. Se fierb în clocot 500 ml. de apă de izvor peste care se adaugă o linguriţă cu frunze uscate de afin, dupa care se lasă la infuzat 5 minute.

Apoi se strecoara şi se toarna într-un vas din ceramică (ceaiul trebuie să fie călduţ, nu fierbinte). În alt vas, adăugaţi trei linguriţe de miere şi două linguriţe rase de pulbere de scorţişoară, şi amestecaţi până la încorporare.

Peste acest amestec se toarnă ceaiul din frunze de afin şi se amestecă până la omogenizare. Toată aceasta cantitate se consumă pe parcursul unei zile, câte o linguriţa la intervale regulate de timp.

Tratamentul se administrează o dată pe săptămână timp de trei luni şi se repetă, la nevoie, cu o pauză obligatorie de 30 de zile. În trei luni, colesterolul va ajunge la valori normale.


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->